Zalig en boter mals Italiaans stoofvlees uit de slowcooker. Je moet er even de tijd voor nemen, maar dat proef je zeker terug in je gerecht. Lekker met pasta, gebakken aardappeltjes, verse groente en een frisse salade.
Onze nieuwe slowcooker
Op social media hebben jullie hem waarschijnlijk al voorbij zien komen. Mijn nieuwe slowcooker! Wat een geweldig apparaat is dat zeg. Deze had ik echt al vééééél eerder aan moeten schaffen. Ik heb een 6,5 liter exemplaar gekocht, want ik wil er bijvoorbeeld een hele kip in kwijt kunnen, maar ook zalige soepen en sauzen in maken.
Of zoals laatst. Dit zalige Italiaans stoofvlees wat zo ontzettend mals was, dat het gewoon uit elkaar viel. Het duurt wel 6 uur om te bereiden, maar dat proef je zeker terug in je gerecht. Wat ik ook erg fijn vind aan deze slowcooker is dat hij een uitneembare binnenpan heeft welke op een hittebron gezet kan worden. Daardoor kun je bijvoorbeeld eerst je gerecht aanbraden en daarna laten stoven zodat de smaak optimaal behouden blijft. Tevens heeft mijn apparaat een uitgestelde start. Je kunt bijvoorbeeld ‘s morgens de slowcooker vullen en als je ‘s avonds thuis komt na een lange dag, staat je eten klaar. Top!
Heb je nu wel een slowcooker, maar geen uitneembare binnenpan? Braad dan eerst het rundvlees in dit recept aan in een koekenpan en giet daarna de inhoud over in je slowcooker.
Geen slowcooker?! Dan kun je ook een braadpan gebruiken. Je volgt dan gewoon alle stappen van het recept, maar dan in de braadpan. Wordt iets minder mals, maar zeker zo lekker.
Wil je dit zalige Italiaans stoofvlees uit de slowcooker ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Italiaans stoofvlees uit de slowcooker
Equipment
- Slowcooker
Ingrediënten
- 750 gram runderlappen
- 1 winterpeen
- 1 stengel bleekselderij
- 75 ml Italiaanse droge witte wijn
- 1 middelgrote ui
- 3 teentjes knoflook
- 175 ml vleesbouillon
- 1 blikje tomatenpuree 70 gram
- 4 eetlepels glutenvrije bloem
- 1 theelepel oregano
- ½ theelepel tijm
- 1 laurierblaadje
- peper en zout
- olijfolie
Instructies
- Snijd het rundvlees in stukken.
- Wentel de stukken rundvlees door de glutenvrije bloem en bestrooi aan beide zijden met wat peper en zout naar smaak.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Haal de binnenpan uit de slowcooker en zet deze op de kookplaat of gebruik een koekenpan voor deze stap.
- Verhit een scheutje olijfolie in de binnenpan van de slowcooker of koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg het vlees toe en bak rondom lichtbruin.
- Zet het vuur uit en laat de binnenpan een beetje afkoelen.
- Snijd intussen de bleekselderij in stukjes en de winterpeen in blokjes.
- Zet de binnenpan terug in de slowcooker of giet de inhoud van de koekenpan over.
- Schenk de wijn en vleesbouillon bij het rundvlees.
- Voeg vervolgens de tomatenpuree toe samen met de winterpeen, bleekselderij, laurierblaadje, oregano en tijm.
- Breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout. Let op. De vleesbouillon is hoogstwaarschijnlijk ook al gekruid, dus gebruik niet te veel.
- Zet de slowcooker op stand 1 en laat het Italiaans stoofvlees 6 uur stoven. Omroeren is niet nodig. De slowcooker wordt namelijk gelijkmatig warm. Gebruik je een braadpan, roer dan regelmatig even door.
Notities
Ook zo dol op stoofgerechten? Probeer dan ook eens onze boeuf bourguignon, Hongaarse goulash of onze Spaanse kipstoofschotel.
Volgen jullie ons ook al op Social Media?
Elke zondag verschijnt onze nieuwsbrief met daarin ons glutenvrij weekmenu. Wil je deze ook ontvangen? Schrijf je dan snel in via deze link.