Zalig en boter mals Italiaans stoofvlees uit de slowcooker. Je moet er even de tijd voor nemen, maar dat proef je zeker terug in je gerecht. Zó lekker!
Wentel de stukken rundvlees door de glutenvrije bloem en bestrooi aan beide zijden met wat peper en zout naar smaak.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Haal de binnenpan uit de slowcooker en zet deze op de kookplaat of gebruik een koekenpan voor deze stap.
Verhit een scheutje olijfolie in de binnenpan van de slowcooker of koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg het vlees toe en bak rondom lichtbruin.
Zet het vuur uit en laat de binnenpan een beetje afkoelen.
Snijd intussen de bleekselderij in stukjes en de winterpeen in blokjes.
Zet de binnenpan terug in de slowcooker of giet de inhoud van de koekenpan over.
Schenk de wijn en vleesbouillon bij het rundvlees.
Voeg vervolgens de tomatenpuree toe samen met de winterpeen, bleekselderij, laurierblaadje, oregano en tijm.
Breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout. Let op. De vleesbouillon is hoogstwaarschijnlijk ook al gekruid, dus gebruik niet te veel.
Zet de slowcooker op stand 1 en laat het Italiaans stoofvlees 6 uur stoven. Omroeren is niet nodig. De slowcooker wordt namelijk gelijkmatig warm. Gebruik je een braadpan, roer dan regelmatig even door.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie