Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Kipgerechten, Klaar in 45 minuten  /  17 januari 2020

Spaanse kipstoofschotel met paprika en tomaten

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Spaanse kipstoofschotel met paprika en tomaten

Kom helemaal in de Spaanse sferen met deze heerlijke Spaanse kipstoofschotel met paprika en tomaten.

Afgelopen week heb ik deze heerlijke Spaanse kipstoofschotel met paprika en tomaten voor mijn lieve gezinnetje gemaakt en ze hebben weer gesmuld. Top! Je kunt deze Spaanse stoofschotel serveren met witte rijst. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook glutenvrij stokbrood bij serveren. Of zoals ik gedaan heb, met aardappeltjes uit de oven waarmee je lekker in de saus kunt dippen. Als een soort van patatas bravas.

De aardappeltjes zijn super simpel om te maken. Eigenlijk te eenvoudig om er een heel recept aan te wijden. Gewoon aardappels schillen en in blokjes snijden. Bestrooien met mild paprikapoeder en wat knoflookpoeder. Doe ze daarna in een ovenschaal en meng er 1 eetlepel olijfolie doorheen. Zet in de oven gedurende zo’n 25 minuten op 200 graden Celsius en schep af en toe even om. En voilá. Super lekkere aardappeltjes voor bij je Spaanse kipstoofschotel.

Voor de kip heb ik Pimentón de la vera gebruikt van het merk Spaanse merk La Chinata wat daar sinds 1975 geproduceerd wordt.  Pimetón de la vera is gerookt paprikapoeder wat veel voorkomt in, je raadt het al, de Spaanse keuken. Je hebt het in 3 verschillende varianten. Zoet, semi-zoet en hot.

Het gerookte paprikapoeder van La Chinata staat wereldwijd bekend om zijn zeer goede kwaliteit. Het wordt gemaakt door de Spaanse rode paprika’s te laten drogen op eikenhout. Wat La Chinata paprikapoeder zo bijzonder maakt is de herkomst van de paprika’s. Deze paprika’s zijn namelijk afkomstig uit de Noord Spaanse regio La Vera. Alleen paprikapoeder uit deze regio mag de naam “Pimenton de la Vera” dragen door de herkomst, maar ook de hoge kwaliteit van het product. In mijn recept heb ik de zoete variant gebruikt welke een zoetige rooksmaak heeft.

Wil je deze heerlijke Spaanse kipstoofschotel ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!



Spaanse kipstoofschotel
Afdrukken Pin
4 van 2 Stemmen

Spaanse kipstoofschotel met paprika en tomaten

Een heerlijke Spaanse kipstoofschotel met paprika en tomaten. Lekker met aardappeltjes uit de oven of witte rijst.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, Spaans
Sleutelwoord kipfilet, makkelijk recept, paprika, snel recept, Spaanse keuken, stoofschotel, tomaten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 600 gram kipfilet
  • 1 rode punt paprika
  • 1 groene paprika
  • 4 roma tomaten
  • 1 ui
  • 2 bolletjes Chinese knoflook of 3 teentjes
  • 1 rode peper
  • 140 gram tomatenpuree
  • 100 ml rode Spaanse wijn
  • 100 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 theelepel pimentón zoet gerookt paprikapoeder
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies

  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Bestrooi ze met de pimentón en wat peper en zout naar smaak.
  • Snipper de ui. Snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk.
  • Snijd de paprika's en tomaten in blokjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie een braadpan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
  • Voeg de tomaten en rode paprika toe en roerbak zo'n 10 minuten.
  • Bak intussen de kipfilet rondom licht bruin in een koekenpan met wat olijfolie.
  • Schep de kipfilet met jus en al bij de tomaten-paprika saus. Voeg nu ook de groene paprika toe.
  • Schenk de rode wijn en het water in de pan en voeg het kippenbouillonblokje toe. Schep ook de tomatenpuree bij het geheel. Roer goed door.
  • Laat de kipstoofschotel nog zo'n 10 minuten zachtjes door pruttelen met de deksel op de pan. Voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe.
  • Serveer de Spaanse kipstoofschotel met aardappelblokjes uit de oven of witte rijst.

Notities

Buen apetito queridos visitantes!
 
Saludos de Audrey y Sophie

Ben je op zoek naar nog meer snelle en makkelijke glutenvrije recepten zoals deze Spaanse kipstoofschotel met paprika en tomaten? Kijk dan ook eens op onze pagina met “klaar in 45 minuten” recepten.



De avonturen van Sophie en mij lees je ook terug op social media. Volgen jullie ons daar ook al?

         

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • glutenvrij
  • glutenvrij koken
  • glutenvrij recept
  • kipfilet
  • knoflook
  • lactosevrij
  • makkelijke maaltijd
  • paprika
  • pimenton de la vera
  • rode wijn
  • Spaanse keuken
  • stoofschotel
  • tomaten
  • ui
  • wat eten we vandaag?

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Calzone met ham, champignons, tomaat en mozzarella
Tiramisu in een glaasje

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 18 t/m 24 januari

Glutenvrij weekmenu 2021-3

Onze nieuwste recepten

  • aardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruidenAardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruiden
  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes
  • PaddenstoelenroomsausPaddenstoelenroomsaus

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen