Kom helemaal in de Spaanse sferen met deze heerlijke Spaanse kipstoofschotel met paprika en tomaten.
Afgelopen week heb ik deze heerlijke Spaanse kipstoofschotel met paprika en tomaten voor mijn lieve gezinnetje gemaakt en ze hebben weer gesmuld. Top! Je kunt deze Spaanse stoofschotel serveren met witte rijst. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook glutenvrij stokbrood bij serveren. Of zoals ik gedaan heb, met aardappeltjes uit de oven waarmee je lekker in de saus kunt dippen. Als een soort van patatas bravas.
De aardappeltjes zijn super simpel om te maken. Eigenlijk te eenvoudig om er een heel recept aan te wijden. Gewoon aardappels schillen en in blokjes snijden. Bestrooien met mild paprikapoeder en wat knoflookpoeder. Doe ze daarna in een ovenschaal en meng er 1 eetlepel olijfolie doorheen. Zet in de oven gedurende zo’n 25 minuten op 200 graden Celsius en schep af en toe even om. En voilá. Super lekkere aardappeltjes voor bij je Spaanse kipstoofschotel.
Voor de kip heb ik Pimentón de la vera gebruikt van het merk Spaanse merk La Chinata wat daar sinds 1975 geproduceerd wordt. Pimetón de la vera is gerookt paprikapoeder wat veel voorkomt in, je raadt het al, de Spaanse keuken. Je hebt het in 3 verschillende varianten. Zoet, semi-zoet en hot.
Het gerookte paprikapoeder van La Chinata staat wereldwijd bekend om zijn zeer goede kwaliteit. Het wordt gemaakt door de Spaanse rode paprika’s te laten drogen op eikenhout. Wat La Chinata paprikapoeder zo bijzonder maakt is de herkomst van de paprika’s. Deze paprika’s zijn namelijk afkomstig uit de Noord Spaanse regio La Vera. Alleen paprikapoeder uit deze regio mag de naam “Pimenton de la Vera” dragen door de herkomst, maar ook de hoge kwaliteit van het product. In mijn recept heb ik de zoete variant gebruikt welke een zoetige rooksmaak heeft.
Wil je deze heerlijke Spaanse kipstoofschotel ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Spaanse kipstoofschotel met paprika en tomaten
Ingrediënten
- 600 gram kipfilet
- 1 rode punt paprika
- 1 groene paprika
- 4 roma tomaten
- 1 ui
- 2 bolletjes Chinese knoflook of 3 teentjes
- 1 rode peper
- 140 gram tomatenpuree
- 100 ml rode Spaanse wijn
- 100 ml water
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 theelepel pimentón zoet gerookt paprikapoeder
- peper en zout
- olijfolie
Instructies
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Bestrooi ze met de pimentón en wat peper en zout naar smaak.
- Snipper de ui. Snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk.
- Snijd de paprika's en tomaten in blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie een braadpan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
- Voeg de tomaten en rode paprika toe en roerbak zo'n 10 minuten.
- Bak intussen de kipfilet rondom licht bruin in een koekenpan met wat olijfolie.
- Schep de kipfilet met jus en al bij de tomaten-paprika saus. Voeg nu ook de groene paprika toe.
- Schenk de rode wijn en het water in de pan en voeg het kippenbouillonblokje toe. Schep ook de tomatenpuree bij het geheel. Roer goed door.
- Laat de kipstoofschotel nog zo'n 10 minuten zachtjes door pruttelen met de deksel op de pan. Voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe.
- Serveer de Spaanse kipstoofschotel met aardappelblokjes uit de oven of witte rijst.
Notities
Ben je op zoek naar nog meer snelle en makkelijke glutenvrije recepten zoals deze Spaanse kipstoofschotel met paprika en tomaten? Kijk dan ook eens op onze pagina met “klaar in 45 minuten” recepten.
De avonturen van Sophie en mij lees je ook terug op social media. Volgen jullie ons daar ook al?