Daar is er weer eentje! Zo’n super lekkere glutenvrije ovenschotel! Dit keer een heerlijke en makkelijke Hollandse ovenschotel met gehakt en lekker veel groenten.
Eigenlijk zou ik dit recept gisteren al posten, maar soms komt er gewoon van alles tussendoor waardoor je aan het einde van de dag weer eens tijd te kort komt. Auto moest bij de garage opgehaald worden en Sophie wilde persé mee om Kaatje (mijn Ford Ka) op te halen. Super gezellig natuurlijk. Maar om de garage te bereiken, moeten we een stuk door het centrum van Purmerend lopen. ’t Ja, je raad het al, 2 dames die dol op kleding zijn in het stadje, dat wordt shoppen! Gelukkig viel de rekening van de garage reuze mee. Er moesten slechts een aantal bougies vervangen worden, dus een leuk jurkje voor Sophie en een mooie broek voor mij konden we ons wel permitteren, ha, ha.
Maar goed, het recept. Onze heerlijke Hollandse ovenschotel met gehakt boordevol groenten zoals champignons, sperziebonen, bloemkool, prei, paprika en winterpeen. In een lekker tomatensausje met een dakje van aardappelschijfjes en een flinke laag geraspte kaas. Slechts 30 minuten voorbereiding en daarna doet de oven de rest van het werk voor je. Heb jij mooi even tijd voor iets anders.
Deze schotel is niet alleen glutenvrij, maar ook lactosevrij. Let wel op dat je een lactosvrije vloeibare margarine hebt. Dat zijn ze namelijk niet allemaal.
Wil je deze heerlijke ovenschotel met Hollandse groenten en gehakt ook eens maken? Je vind de uitgebreide beschrijving hieronder!
Hollandse ovenschotel met gehakt
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 450 gram aardappelschijfjes
- 1 rode punt paprika
- ½ prei
- 250 gram bloemkool
- 125 gram champignons
- 175 gram sperziebonen
- 1 winterpeen
- 1 ui
- 1 bolletje Chinese knoflook
- 3 takjes bladpeterselie
- 200 ml gezeefde tomaten
- 1 eetlepel gehaktkruiden
- 1 groentebouilonblokje
- geraspte kaas
- peper en zout
- vloeibare margarine of olijfolie
Hoe maak je het?
- Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd de paprika in blokjes, de champignons in plakjes en de prei in ringetjes.
- Vervolgens snijd je de winterpeen in dunne plakjes, de sperziebonen in stukjes van ongeveer 2 cm en de bloemkool in kleine roosjes.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Verhit een scheutje margarine in de wok en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg het gehakt toe en bestrooi het met de gehaktkruiden. Bak het gehakt rul.
- Voeg vervolgens de paprika, bloemkool, prei, sperziebonen, champignons en winterpeen toe en roerbak even mee.
- Schenk de gezeefde tomaten bij de groenten en gehakt samen met het groentebouillonblokje. Bestrooi met wat peper en zout naar smaak.
- Knip de blaadjes van de peterselie in stukjes en roer dit door het geheel.
- Laat de groenten en gehakt ongeveer 10 minuten zachtjes koken in de tomatensaus zodat de groenten iets zachter worden.
- Giet het geheel in een grote ovenschaal en leg hier de aardappelschijfjes dakpansgewijs bovenop.
- Bestrooi royaal met de geraspte kaas en zet de schaal in het midden van de oven.
- Laat de Hollandse ovenschotel met gehakt goudbruin worden gedurende zo'n 20 minuten.
Voedingswaarden per persoon/portie
Nog meer trek gekregen in heerlijke gerechten zoals deze Hollandse ovenschotel met gehakt? Je vind ze allemaal op onze pagina met glutenvrije ovenschotels.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, reviews, nieuwe glutenvrije producten, glutenvrije aanbiedingen en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.