Daar is er weer eentje! Zo'n super lekkere glutenvrije ovenschotel! Dit keer een heerlijke en makkelijke Hollandse ovenschotel met gehakt en lekker veel groenten.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 30 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 50 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht, Ovenschotel
Keuken Glutenvrij, Hollands, Lactosevrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 404kcal
Porties 6personen
Ingrediënten
500gramrundergehakt
450gramaardappelschijfjes
1rode punt paprika
½prei
250grambloemkool
125gramchampignons
175gramsperziebonen
1winterpeen
1ui
1bolletjeChinese knoflook
3takjesbladpeterselie
200mlgezeefde tomaten
1eetlepelgehaktkruiden
1groentebouilonblokje
geraspte kaas
peper en zout
vloeibare margarine of olijfolie
Hoe maak je het?
Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Snijd de paprika in blokjes, de champignons in plakjes en de prei in ringetjes.
Vervolgens snijd je de winterpeen in dunne plakjes, de sperziebonen in stukjes van ongeveer 2 cm en de bloemkool in kleine roosjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Verhit een scheutje margarine in de wok en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg het gehakt toe en bestrooi het met de gehaktkruiden. Bak het gehakt rul.
Voeg vervolgens de paprika, bloemkool, prei, sperziebonen, champignons en winterpeen toe en roerbak even mee.
Schenk de gezeefde tomaten bij de groenten en gehakt samen met het groentebouillonblokje. Bestrooi met wat peper en zout naar smaak.
Knip de blaadjes van de peterselie in stukjes en roer dit door het geheel.
Laat de groenten en gehakt ongeveer 10 minuten zachtjes koken in de tomatensaus zodat de groenten iets zachter worden.
Giet het geheel in een grote ovenschaal en leg hier de aardappelschijfjes dakpansgewijs bovenop.
Bestrooi royaal met de geraspte kaas en zet de schaal in het midden van de oven.
Laat de Hollandse ovenschotel met gehakt goudbruin worden gedurende zo'n 20 minuten.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie