Een zalig Hollands pannetje met bruine bonen en spekjes wat makkelijk is om te maken en ook nog eens snel klaar is. Binnen 30 minuten kan je al aanschuiven.
Na alle glutenvrij kerstrecepten en borrelhapjes voor oud & nieuw gaan we vanaf deze week weer terug naar het normale leven. Nou ja, normaal?! Een soort van dan. Lockdown, meeste winkels gesloten, kinderen thuis les geven en thuiswerken. Maar hé, we zijn gelukkig gezond, dus we slaan ons hier ook wel weer door heen. En na zo’n lange best wel slopende dag moet er natuurlijk ook gegeten worden. En dan ook nog het liefst iets wat snel op tafel staat, maar wel gezond is. Vandaag is dat dit zalige Hollands pannetje met bruine bonen en spekjes geworden.
Lekker met mini krieltjes er door heen en lekker veel verse groente zoals prei, paprika, winterpeen, ui, champignons en natuurlijk de bruine bonen. Die komen dan weer wel gewoon uit een pot 😉 Wij hebben bij dit heerlijke Hollands pannetje ook nog wat chipolataworstjes gegeten en een frisse salade wat een zalige combinatie is.
Wil je dit heerlijke glutenvrije Hollands pannetje met bruine bonen en spekjes ook eens maken? Je vind de uitgebreide beschrijving van het recept hieronder!
Hollands pannetje met bruine bonen en spekjes
Ingrediënten
- 600 gram mini krieltjes
- 1 pot bruine bonen 400 gram
- 250 gram spekreepjes
- 250 gram champignons
- 1 winterpeen
- 1 prei
- 1 rode punt paprika
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel gemalen komijn
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Giet de bruine bonen in een zeef en spoel ze af met koud water. Laat ze vervolgens uitlekken.
- Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd de paprika en winterpeen in blokjes.
- Snijd vervolgens de prei in ringen.
- Verwijder de steeltjes van de champignons en snijd de hoedjes in 4-en.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok of grote hapjes pan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de spekreepjes toe en bak even mee.
- Voeg de krieltjes toe en bak rondom lichtbruin.
- Doe nu de winterpeen, bruine bonen, prei, paprika en champignons bij het geheel samen met het paprikapoeder, de tijm en komijn en roerbak nog zo'n 10 minuten op hoog vuur.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer snelle glutenvrije recepten zoals dit Hollands pannetje met bruine bonen en spekjes? Kijk dan ook eens op onze pagina met 30 minuten of minder recepten.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op social media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten zoals dit zalige Hollands pannetje met bruine bonen en spekjes, maar ook nieuwe glutenvrije producten, tips, reviews en soms ook nog een leuke glutenvrije winactie.