Een zalig Hollands pannetje met bruine bonen en spekjes wat makkelijk is om te maken en ook nog eens snel klaar is. Binnen 30 minuten kan je al aanschuiven.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Hollands, Lactosevrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 762kcal
Porties 4personen
Ingrediënten
600grammini krieltjes
1potbruine bonen400 gram
250gramspekreepjes
250gramchampignons
1winterpeen
1prei
1rode punt paprika
2teentjesknoflook
1ui
2theelepelspaprikapoeder
1theelepeltijm
1theelepelgemalen komijn
peper
zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Giet de bruine bonen in een zeef en spoel ze af met koud water. Laat ze vervolgens uitlekken.
Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Snijd de paprika en winterpeen in blokjes.
Snijd vervolgens de prei in ringen.
Verwijder de steeltjes van de champignons en snijd de hoedjes in 4-en.
Verhit een scheutje olijfolie in de wok of grote hapjes pan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de spekreepjes toe en bak even mee.
Voeg de krieltjes toe en bak rondom lichtbruin.
Doe nu de winterpeen, bruine bonen, prei, paprika en champignons bij het geheel samen met het paprikapoeder, de tijm en komijn en roerbak nog zo'n 10 minuten op hoog vuur.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie