De lekkerste glutenvrije appelflappen maak je heel makkelijk en snel zelf. En je hebt er slechts maar een aantal ingrediënten voor nodig.
Ik heb ze jullie nog zo beloofd deze week. De glutenvrij appelflappen. We hadden natuurlijk al glutenvrije oliebollen gekocht en daar horen natuurlijk glutenvrije appelflappen bij. Dus vanmiddag heerlijk de keuken in en aan de slag. En uiteraard voor het eerst mijn nieuwe spiegelreflexcamera uitproberen welke ik, heel erg lief, alvast van mijn mopjes voor mijn verjaardag heb gekregen a.s. zondag.
Dus zoals gezegd, foto’s maken van de glutenvrije appelflappen. En nog meer foto’s en nog meer. Weer een ander filtertje. Hé, nog een optie die ik niet ken. Dus ook weer even proberen. Goh, wauw, mooi allemaal hoor. Vervolgens batterij leeg, dus weer opladen en heb weer enthousiast verder. En dan zie je ineens dat het al 20:30 is geweest en de glutenvrije appelflappen staan nog steeds niet online. Oeps!
Maar hé, beloofd is beloofd dus hieronder vind je dan eindelijk ons makkelijke, snelle, maar oh zo lekkere glutenvrije appelflappen recept.
We wensen jullie een hele fijne jaarwisseling.
Liefs Audrey & Sophie
Glutenvrije appelflappen
Ingrediënten
- 2 goudreinetten
- 8 plakjes glutenvrij bladerdeeg
- 2 handjes rozijnen
- 1½ eetlepel suiker
- 1 theelepel kaneel
- 1 ei
- 2 theelepels limoensap
- mini parelsuiker
Hoe maak je het?
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg 10 minuten op het aanrecht.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd vervolgens in blokjes.
- Meng de appelblokjes met de rozijnen, suiker, limoensap en kaneel.
- Klop het ei los.
- Bestrijk de randen van het bladerdeeg met wat eigeel.
- Leg op een helft van het bladerdeeg wat appel met rozijnen.
- Vouw het bladerdeeg tot een driehoek en druk de randen goed aan zodat ze straks niet loskomen in de oven.
- Herhaal totdat je alle 8 appelflappen gevuld en gevouwen hebt.
- Bestrijk de appelflappen met wat eigeel en strooi hier de mini parelsuiker overheen.
- Leg de glutenvrije appelflappen op een met bakpapier bekleed ovenrooster en zet in het midden van de oven gedurende 20 minuten.
- De glutenvrije appelflappen zijn klaar als ze mooi goudbruin gekleurd zijn.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer overheerlijke glutenvrije recepten?! Kijk dan ook eens in onze glutenvrije recepten index. Hier vind je al onze recepten op categorie en alfabet.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!