Groene pesto, pesto alla genovese

Pesto alla genovese, oftewel groene pesto is iets wat ik regelmatig in mijn gerechten gebruik. Denk bijvoorbeeld aan de kalkoenrolletjes met pesto welke ik laatst heb gemaakt. Uiteraard gebruik ik het natuurlijk regelmatig als er Italiaans gekookt wordt.

Meestal gebruikte ik kant-en-klare pesto uit een potje, maar met deze potjes moet ik uiteraard goed uitkijken in verband met de lactose. In veel soorten wordt namelijk ook nog andere kazen gebruikt als alleen Parmezaanse kaas en dat mag Sophie natuurlijk niet.

Maar weet je eigenlijk dat je groene pesto super snel en heel makkelijk zelf kunt maken?! Het is gewoon binnen 10 minuten klaar en zoveel lekkerder dan uit een potje. Ik weet zeker als je deze geproefd hebt, dan wil je geen andere meer.

Je vindt ons recept hieronder.



Pesto alla genovese, groene pesto

De allerlekkerste groene pesto maak je gewoon super makkelijk en snel zelf.

Gang Bijgerecht, Kruiden
Keuken Glutenvrij, Italiaans, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 200 gram
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 40 gram basilicum
  • 30 gram geroosterde pijnboompitten
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
  • 5 eetlepels olijfolie extra virgin
  • zout

Hoe maak je het?

  1. Pluk de blaadjes van de basilicum, spoel ze af in een zeef en laat goed uitlekken.

  2. Rasp intussen de Parmezaanse kaas (gran pandano) en pel de knoflook.

  3. Doe de basilicumblaadjes, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook, een snufje zout en olijfolie in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer.

  4. Maal het geheel tot een glad papje en klaar is je pesto. Super makkelijk toch?!

Notities

Bewaar de pesto in de glazenpot of tupperware bakje met deksel. Je kunt de groene pesto ongeveer een week goed houden in de koelkast.

 

Eet smakelijk!

 

Liefs Audrey

Ben je op zoek naar nog meer van onze gluten- en lactosevrije recepten? Je vind deze allemaal in onze recepten index. Wekelijks worden nieuwe recepten toegevoegd.



 

Volg je ons ook al op Instagram?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code