De allerlekkerste groene pesto maak je gewoon super makkelijk en snel zelf.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 10 minutenminuten
Gang Bijgerecht, Kruiden
Keuken Glutenvrij, Italiaans, Lactosevrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 200gram
Ingrediënten
40grambasilicum
30gramgeroosterde pijnboompitten
30gramParmezaanse kaas
1bolletjeChinese knoflookof 2 teentjes
5eetlepelsolijfolie extra virgin
zout
Hoe maak je het?
Pluk de blaadjes van de basilicum, spoel ze af in een zeef en laat goed uitlekken.
Rasp intussen de Parmezaanse kaas (gran pandano) en pel de knoflook.
Doe de basilicumblaadjes, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook, een snufje zout en olijfolie in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer.
Maal het geheel tot een glad papje en klaar is je pesto. Super makkelijk toch?!
Opmerkingen
Bewaar de pesto in de glazenpot of tupperware bakje met deksel. Je kunt de groene pesto ongeveer een week goed houden in de koelkast.Eet smakelijk!Liefs Audrey