Minestronesoep, Italiaanse maaltijdsoep

Minestronesoep is echt zo’n Italiaanse maaltijdsoep waar je mee kunt blijven variëren. Eigenlijk maakt het niet zo heel veel uit wat voor groenten je er in doet, zolang jij het maar lekker vind. Toevallig had ik nog wat courgettes, aubergine, paprika en winterpenen liggen welke je uitstekend kunt gebruiken voor deze soep. Een paar, al het even kan, overrijpe tomaten erin en je hebt een top gerecht wat heel voedzaam is, maar ook gezond. En uiteraard glutenvrij en lactosevrij.

Vanavond heb ik Sophie voor het eerst deze minestronesoep laten proeven. Voor haar heb ik er dan ook bewust wat gehaktballetjes in gedaan en wat extra pasta. Zelfgemaakte glutenvrije focaccia met rozemarijn en knoflook erbij om het voor haar compleet te maken. De kleine schat heeft genoten. Zo leuk om haar zo lekker te zien eten en genieten. “Mama, wil jij deze bewaren als lunch?” vroeg ze nog. Natuurlijk doet deze mama dat. Komend weekend gaan wij weer aan de minestronesoep! Lekker! 😛



Minestronesoep

Een heerlijke goedgevulde Italiaanse minestronesoep welke ook nog eens gewoon gluten- en lactosevrij is.

Gang Hoofdgerecht, Soep
Keuken Glutenvrij, Italiaans, Lactosevrij, Melkvrij
Voorbereidingstijd 30 minutes
Kooktijd 25 minutes
Totale tijd 55 minutes
Porties 1 grote soeppan
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 bolletjes Chinese knoflook of 3 teentjes
  • 4 rijpe tros tomaten
  • 2,5 liter water
  • 350 gram rundergehakt
  • 75 ml rode wijn
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gram
  • 3 runderbouillonblokjes
  • 1 rode punt paprika
  • 2 winterpenen
  • 2 courgettes
  • 1 aubergine
  • 2 middelgrote aardappels
  • 1 blik borlotti bonen kievitsbonen
  • 200 gram kleine glutenvrije pasta bijv. macaroni of schelpjes
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 1 theelepel tijm
  • peper en zout
  • olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Snipper de uien en knoflook zo fijn mogelijk. Dit kan eventueel ook in de keukenmachine.

  2. Snijd de rijpe tros tomaten in blokjes.

  3. Verhit intussen een scheutje olijfolie in een grote soeppan en fruit hierin de uien en knoflook.

  4. Voeg na ongeveer 2 minuten de tomatenblokjes toe en roerbak deze even mee totdat ze zacht zijn. 

  5. Giet 2,5 liter water in de pan en voeg de runderbouillonblokjes toe.

  6. Kruid intussen het gehakt met wat peper en zout en draai er soepballetjes van. Doe de soepballetjes in de pan en breng zachtjes aan de kook.

  7. Snijd intussen de paprika, aardappels en winterpenen in blokjes.

  8. Snijd de aubergine en courgettes met schil in de lengte in 4 stukken en snijd vervolgens in partjes.

  9. Giet de borlotti bonen in een zeef en spoel ze af met koud water. Laat even uitlekken.

  10. Doe alle gesneden groenten in de pan en breng opnieuw aan de kook. 

  11. Hak de bladpeterselie fijn en voeg deze samen met de tomatenpuree, rode wijn, tijm en peper en zout naar smaak toe.

  12. Doe als laatste de pasta en borlotti bonen in de minestronesoep en kook nog zo'n 8 tot 10 minuten door totdat de pasta gaar is.

Notities

Alvast veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie

Ben je op zoek naar nog meer kids proof gluten- en lactosevrije recepten? Kijk dan ook eens in onze recepten index!



Volg je onze avonturen, maar ook gluten- en lactosevrije tips al op Facebook en Instagram?

1 thought on “Minestronesoep, Italiaanse maaltijdsoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code