Een zalige en zeer smaakvolle zalm met tuinkruiden, honing en chili op de huid gebakken welke ook nog eens super snel op tafel staat.
Inmiddels heb je al heel wat hoofdgerechten met vlees voorbij zien komen zoals de beenham wellington, gevulde varkenshaas met brie en spek en filetrollade met knoflook, honing en rozemarijn. Maar nog geen gerecht met vis in de hoofdrol. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen. En dat doen we met deze zalige zalm met tuinkruiden, honing en chili welke op de huid gebakken is.
Zalm bakken op de huid
Vaak volgt er nu enigszins paniek. Want hoewel deze zalige zalm heel eenvoudig is voor te bereiden en ook nog eens snel klaar is, vereist het bakken op de huid nog wel wat techniek. Geen zorgen! Ik help je er doorheen. Belangrijk is, is dat je een goede koekenpan met anti-aanbaklaag gebruikt. Dat is al het halve werk. Als de anti-aanbaklaag niet goed is, dan kan de huid van de zalm makkelijk verbranden of blijft het aan de pan plakken waardoor je zalm uit elkaar valt.
Volg de stappen goed op uit het recept en blijf bij je pan staan. Laat de zalm op de huid garen op matig hoog vuur. Als je zalm te hard gaat, dan komen er witte bubbeltjes uit. Geen zorgen. Gewoon je vuur iets lager zetten totdat het niet meer bubbelt en verder gaan waar je gebleven bent.
Je zalm is genoeg op de huid gebakken als meer dan de helft van de zalm lichtroze is in plaats van ‘oranje’. Draai vervolgens de zalm voorzichtig om en zet het vuur uit. Dek de zalm af met een pan of deksel en laat nog 2 minuutjes op de vleeskant nagaren. En voila! Klaar! Geloof me, dit gaat jou lukken.
Wil je deze zalige zalm met tuinkruiden, honing en chili ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Zalm met tuinkruiden, honing en chili op de huid gebakken
Ingrediënten
- 4 zalmfilets met huid
- 3 takjes krulpeterselie
- 3 takjes dille
- 1 bolletje solo knoflook
- 1 theelepel chilivlokken
- ½ limoen
- 1½ eetlepel honing
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Knijp de limoen uit boven een kommetje.
- Voeg de honing toe samen met de chilivlokken en wat peper en zout naar smaak.
- Hak de peterselie en dille fijn en voeg dit toe aan de marinade.
- Bestrijk de vis kant (niet de huid) met de marinade.
- Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
- Leg de zalm met de huidkant in de pan en bak zo'n 5 tot 8 minuten op hoog vuur. De zalm moet voor meer dan de helft gegaard zijn.
- Draai de zalm om en zet het vuur uit. Dek af met een deksel of stuk aluminiumfolie en laat nog 2 minuten doorgaren.
- Serveer de zalm met tuinkruiden, honing en chili direct.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke glutenvrije kerstrecepten zoals deze heerlijke en lichte zalm met tuinkruiden, honing en chili op de huid gebakken? Je vind ze allemaal, hoe kan het ook anders, op onze pagina met glutenvrije kerstrecepten!
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!