Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Zalm met tuinkruiden, honing en chili op de huid gebakken
5
van 1 stem
Een heerlijke zalm met tuinkruiden, honing en chili op de huid gebakken. Lekker met zoete aardappels en haricots verts.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
10
minuten
minuten
Totale tijd
20
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrij, Lactosevrij
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
301
kcal
Porties
4
personen
Ingrediënten
4
zalmfilets met huid
3
takjes
krulpeterselie
3
takjes
dille
1
bolletje
solo knoflook
1
theelepel
chilivlokken
½
limoen
1½
eetlepel
honing
olijfolie
Hoe maak je het?
Knijp de limoen uit boven een kommetje.
Voeg de honing toe samen met de chilivlokken en wat peper en zout naar smaak.
Hak de peterselie en dille fijn en voeg dit toe aan de marinade.
Bestrijk de vis kant (niet de huid) met de marinade.
Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
Leg de zalm met de huidkant in de pan en bak zo'n 5 tot 8 minuten op hoog vuur. De zalm moet voor meer dan de helft gegaard zijn.
Draai de zalm om en zet het vuur uit. Dek af met een deksel of stuk aluminiumfolie en laat nog 2 minuten doorgaren.
Serveer de zalm met tuinkruiden, honing en chili direct.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
dille, honing, hoofdgerecht, Kerst, knoflook, limoen, peterselie, snel recept, vis, zalm, zalm op de huid gebakken
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Zalm met tuinkruiden, honing en chili op de huid gebakken
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
301
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
14
g
22
%
Verzadigd vet
2
g
13
%
Meerv. onverz. vet
5
g
Enkelv. onverz. vet
6
g
Cholesterol
94
mg
31
%
Natrium
84
mg
4
%
Kalium
863
mg
25
%
Koolhydraten
8
g
3
%
Vezel
1
g
4
%
Suiker
7
g
8
%
Eiwit
34
g
68
%
Vitamine A
289
IU
6
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine B3
13
mg
65
%
Vitamin B5
3
mg
30
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
5
µg
83
%
Vitamine C
4
mg
5
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine K
15
µg
14
%
Calcium
26
mg
3
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
45
µg
11
%
IJzer
2
mg
11
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
51
mg
13
%
Fosfor
344
mg
34
%
Selenium
62
µg
89
%
Zink
1
mg
7
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag