Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Hoofdgerecht, Kerst, Vleesgerechten  /  21 december 2020

Filetrollade met knoflook, honing en rozemarijn

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Filetrollade met knoflook, honing en rozemarijn

Een makkelijke, eenvoudige, maar oh zo lekkere kerstklassieker is deze botermalse filetrollade met knoflook, honing en rozemarijn.

Ja hoor! Daar is er weer eentje. Een echte kerstklassieker. Deze keer is het de beurt aan de filetrollade. Klopt! Ik heb er vorig jaar eentje eerder gemaakt. Lekker met serranoham en honing-appelglaze. Mega lekker, maar wel wat bewerkelijk. Kan me zo voorstellen dat als je niet regelmatig in de keuken staat, die variant wel wat lastig kan zijn. Deze filetrollade met knoflook, honing en rozemarijn daar en tegen is ook super lekker, maar wel een stuk eenvoudiger om te maken. En lekker dat hij is! Mjam!

Serveer de filetrollade met knoflook, honing en rozemarijn met pommes duchesse en haricots verts met spek of gekarameliseerde bospeentjes. Schepje cranberry compote erbij en je hebt een zalig hoofdgerecht voor de kerst.

Heb je een stukje over? Bewaar deze dan tot de volgende dag en snijd er dunne plakjes van voor op een glutenvrij pistoletje. Lekker met wat mosterdsaus en sla ertussen.

Wil je deze zalige filetrollade met knoflook, honing en rozemarijn ook eens maken? Je vind het recept hieronder!



filetrollade met knoflook, honing en rozemarijn
Afdrukken Pin
4 van 1 stem

Filetrollade met knoflook, honing en rozemarijn

Een makkelijke, eenvoudige, maar oh zo lekkere kerstklassieker is deze botermalse filetrollade met knoflook, honing en rozemarijn.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Sleutelwoord filetrollade, glutenvrij, hoofdgerecht, Kerst, lactosevrij, rollade
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Equipment

  • vleesthermometer
  • Braadslee of ovenschaal

Ingrediënten

  • 600 gram Filetrollade
  • 2 bolletjes solo knoflook
  • 6 takjes tijm
  • 6 takjes rozemarijn
  • 2 eetlepels honing
  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Zet de rollade ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast en laat even rusten op het aanrecht.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  • Kerf de rollade in met een scherp mes. Ongeveer 10 stuks aan beide kanten. De sneetjes moeten ongeveer 1 tot 1,5 cm breed zijn en 3 tot 4 cm diep.
  • Pel de bolletjes knoflook en verwijder de pit.
  • Snijd de bolletjes knoflook in repen van ongeveer 0,5 cm.
  • Vul elke inkeping met knoflook, rozemarijn en tijm.
  • Bestrooi de filetrollade met wat peper en zout naar smaak.
  • Verhit de roomboter samen met de olijfolie in een braadpan.
  • Braad de filetrollade rondom aan.
  • Haal de rollade uit de pan en doe deze in een ovenschaal of braadslede.
  • Bestrijk de rollade met de honing.
  • Giet een beetje van het bakvet bij de rollade en zet in het midden van de oven.
  • Draai de rollade regelmatig om en bestrijk met de jus.
  • Laat de filetrollade met knoflook, honing en rozemarijn in zo'n 45 tot 60 minuten bruin en gaar worden.
  • Meet af en toe even met de vleesthermometer om te checken of je rollade al goed is.
    De filetrollade moet aan de binnenzijde een temperatuur hebben tussen de 56 en 61 graden Celsius. Onder de 56 graden Celsius is hij nog te rauw, boven de 61 graden Celsius wordt hij te gaar, dus droog.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!
 
Liefs Audrey en Sophie

Wil je nog meer recepten uitproberen zoals deze heerlijke malse filetrollade met knoflook, honing en rozemarijn? Kijk dan ook eens bij onze kerstrecepten voor een zalige beenham met cranberry’s of een beenham wellington met brie en parmaham



Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

         

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • glutenvrij
  • glutenvrij recept
  • honing
  • kerst
  • kerstdiner
  • knoflook
  • rollade
  • rozemarijn
  • uit de oven

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Chocolade-tiramisu trifle
Oreo-chocolade trifle met mascarpone

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 18 t/m 24 januari

Glutenvrij weekmenu 2021-3

Onze nieuwste recepten

  • aardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruidenAardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruiden
  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes
  • PaddenstoelenroomsausPaddenstoelenroomsaus

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen