Super lekkere glutenvrije mini frikandelbroodjes welke makkelijk zijn om te maken en ook nog eens snel klaar. Lekker voor bij de borrel, tijdens een verjaardag of gewoon zomaar tussendoor.
De lezers van onze nieuwsbrief hebben het vanmiddag al voorbij zien komen. Sophie en ik waren, naast de super mario lego, druk in de weer met hapjes en bladerdeeg. We hebben natuurlijk al eens glutenvrije mini saucijzenbroodjes gemaakt en uiteraard de knakworstjes in bladerdeeg. Dan is de volgende stap…juist! Glutenvrije mini frikandelbroodjes! Ook weer erg makkelijk om te maken, snel klaar en lekker dat ze zijn geworden!
Het glutenvrije bladerdeeg en de glutenvrije frikandellen
Het bladerdeeg heb ik wederom van Lieke is vrij gebruikt. Dit vind ik persoonlijk het fijnste kant-en-klare glutenvrije diepvries bladerdeeg. Ik bestel deze altijd online en dan een paar pakken tegelijk zodat ik standaard een voorraadje in de vriezer heb liggen. Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij? Dan is het glutenvrije bladerdeeg van VA Foods een hele goede tweede optie. Deze is naast glutenvrij namelijk ook nog eens vegan, dus erg geschikt als je ook geen lactose of melk mag. Voor deze glutenvrije mini frikandelbroodjes heb ik de glutenvrije frikandellen van het merk Consenza gebruikt. Deze glutenvrije frikandellen kunnen namelijk ook in de airfryer en oven bereid worden en zijn daarom dus perfect voor deze glutenvrije broodjes frikandel.
Wil je deze zalige glutenvrije mini frikandelbroodjes ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden en je vind ons recept hieronder!
Glutenvrije mini frikandelbroodjes
Ingrediënten
- 4 glutenvrije frikandellen
- 6 plakjes glutenvrij bladerdeeg
- 1 ei
- curry ketchup
Hoe maak je het?
- Laat het bladerdeeg en de frikandellen 10 minuten ontdooien op het aanrecht.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd elke frikandel in 3 gelijke stukken.
- Snijd de plakjes bladerdeeg door de helft.
- Klop het ei los.
- Smeer wat curry ketchup op de helft van het bladerdeeg.
- Leg hier bovenop een stukje frikandel.
- Kerf de andere helft van het bladerdeeg 4 x in met een mes.
- Bestrijk de randen van het bladerdeeg met wat eigeel en vouw vervolgens dicht.
- Druk de randen stevig aan met een vork.
- Bestrijk de buitenkant van het mini frikandelbroodje ook met wat eigeel.
- Maak vervolgens de andere 11 glutenvrije frikandelbroodjes op dezelfde manier.
- Leg de frikandelbroodjes op een met bakpapier bekleed ovenrooster en zet deze 20 minuten in het midden van oven totdat de glutenvrije frikandelbroodjes goudbruin en gaar zijn.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Heb je inmiddels trek gekregen in nog meer heerlijke borrelhapjes zoals bijvoorbeeld deze super lekkere en makkelijke glutenvrije mini frikandelbroodjes. Kijk dan ook eens op onze pagina met snacks
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!