Een zalige, makkelijke en snelle glutenvrije en vegan pompoen-paprikasoep met pit welke je echt een keertje geproefd moet hebben. Lekker met glutenvrij pitabrood en zelfgemaakte hummus.
Het is weer herfst! De blaadjes zijn inmiddels allemaal zo’n beetje van de bomen gevallen. De dagen worden steeds korter en inmiddels is het ook een stuk kouder geworden. Maar herfst betekent ook tijd voor andere gerechten! Bij herfstgerechten denk ik vrijwel direct aan pompoen. Pompoen hoort voor mij echt bij de herfst en je kunt er echt eindeloos veel gerechten mee maken.
’t Ja, en dan wordt het moeilijk. Keuzes, keuzes, keuzes! Want wat ga je nu als eerste maken? Stamppot, puree, saus of toch soep. Pompoensoep is natuurlijk erg lekker, maar eigenlijk vind ik alleen pompoensoep wat saai. Voor mij heeft het net even wat meer nodig als alleen pompoen. Daarom heb ik deze pittige glutenvrije en vegan pompoen-paprikasoep gemaakt.
Een heerlijke spicy pompoen-paprikasoep met net dat beetje extra. Gewoon een beetje extra pit laat maar zeggen. Tot mij verbazing vind zelfs kleine Sophie deze variant heerlijk. Dan wordt dit vast weer een blijvertje in de Dobber familie. Deze soep is namelijk niet alleen heel erg lekker, hij staat ook nog eens binnen een handomdraai op tafel. Binnen 40 minuten kun je gewoon al aanschuiven. Geweldig toch?!
Wil je deze heerlijke glutenvrije vegan pittige pompoen-paprikasoep ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept
Pittige pompoen-paprikasoep
Ingrediënten
- 1 fles pompoen
- 3 rode punt paprika's
- 2 rode pepers
- 2 bolletjes Chinese knoflook of 4 teentjes
- 2 middelgrote uien
- 2 liter water
- 3 groentebouillonblokjes
- 7 takjes blad peterselie
- 1 eetlepel verse tijm
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 0,5 theelepel cayennepeper
- peper en zout
- olijfolie
- alpro kookroom optioneel
Hoe maak je het?
- Schil de flespompoen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Verwijder vervolgens de zaadlijsten van de paprika's en snijd deze ook in blokjes.
- Snijd de ui en knoflook in stukjes. Hoeft niet al te netjes aangezien de soep straks gepureerd wordt.
- Verwijder de zaadlijsten van de rode pepers en snijd ook deze in stukjes.
- Verhit in een grote soeppan een scheutje olijfolie. Fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
- Voeg vervolgens de pompoen- en paprikablokjes toe. Roerbak gedurende zo'n 5 minuten.
- Giet daarna 2 liter water in de pan. Voeg ook de groentebouillonblokjes toe samen met de verse peterselie blaadjes en tijm.
- Als laatste voeg je het paprikapoeder toe samen met de cayennepeper.
- Breng het geheel aan de kook en laat zo'n 15 minuten zachtjes koken totdat de pompoen zacht is.
- Pureer de pittige pompoen-paprikasoep met de staafmixer. Breng de soep verder op smaak met wat peper en zout.
- Schenk de soep in een kom en voeg eventueel een scheutje alpro kookroom toe.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke gluten- en lactosevrije recepten zoals deze pittige pompoen-paprikasoep? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije herfstrecepten!
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op social media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten zoals deze heerlijke glutenvrije pompoen-paprikasoep, maar ook nieuwe glutenvrije producten, tips, reviews en soms ook nog een leuke glutenvrije winactie.