Haal de herfst in huis met deze heerlijke spicy paprika-pompoensoep.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Gang Lunchgerecht, Soep
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, Vegan
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 1grote pan
Ingrediënten
1fles pompoen
3rode punt paprika's
2rode pepers
2 bolletjesChinese knoflookof 4 teentjes
2middelgroteuien
2literwater
3groentebouillonblokjes
7takjesblad peterselie
1eetlepelverse tijm
1eetlepelpaprikapoeder
0,5theelepelcayennepeper
peper en zout
olijfolie
alpro kookroomoptioneel
Hoe maak je het?
Schil de flespompoen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verwijder vervolgens de zaadlijsten van de paprika's en snijd deze ook in blokjes.
Snijd de ui en knoflook in stukjes. Hoeft niet al te netjes aangezien de soep straks gepureerd wordt.
Verwijder de zaadlijsten van de rode pepers en snijd ook deze in stukjes.
Verhit in een grote soeppan een scheutje olijfolie. Fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
Voeg vervolgens de pompoen- en paprikablokjes toe. Roerbak gedurende zo'n 5 minuten.
Giet daarna 2 liter water in de pan. Voeg ook de groentebouillonblokjes toe samen met de verse peterselie blaadjes en tijm.
Als laatste voeg je het paprikapoeder toe samen met de cayennepeper.
Breng het geheel aan de kook en laat zo'n 15 minuten zachtjes koken totdat de pompoen zacht is.
Pureer de pittige pompoen-paprikasoep met de staafmixer. Breng de soep verder op smaak met wat peper en zout.
Schenk de soep in een kom en voeg eventueel een scheutje alpro kookroom toe.
Opmerkingen
Zoals je in het pittige pompoen-paprikasoep recept kunt lezen kun je eventueel wat lactosevrije room toevoegen, maar dit hoeft natuurlijk niet. Persoonlijk vind ik de soep zonder room het lekkerst, maar smaken verschillen natuurlijk.Veel kookplezier en eet smakelijk!