Zoals je wellicht weet heb je heel veel soorten humus. Het is dan ook een veelzijdige kikkererwtenpuree waar je alle kanten mij uit kunt. Onze favoriet blijft toch wel deze hummus met knoflook en rode peper.
Ja, ik weet dat er ook veel varianten bij de supermarkt te koop zijn, maar wist je dat deze huisgemaakte hoummous helemaal niet zo moeilijk is om te maken en ook nog eens binnen 15 minuten klaar is? En het is ook nog eens zoveel lekkerder.
Heerlijk op een glutenvrij stokbroodje met paprika-tomaatsoep of lekker dippen met glutenvrije picos.
Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!
Hummus met knoflook en rode peper
Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten 400 gram
- 3 eetlepels tahin
- 2 bolletjes Chinese knoflook
- 1 rode peper
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels extra virgin olijfolie
- 3 eetlepels vocht van de kikkererwten
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Giet de kikkererwten in een zeef en laat ze uitlekken. Bewaar het vocht. Dit heb je later nog nodig.
- Pel de knoflook en verwijder de pit. Snijd vervolgens in grove stukken.
- Snijd de bovenkant van de rode peper en rol deze tussen je handen zodat de zaadjes er aan de onderkant uit vallen.
- Doe de kikkererwten samen met de knoflook, rode peper, tahin, citroensap, olijfolie en het vocht van de kikkererwten in de keukenmachine. Bestrooi met wat peper en zout naar smaak. Heb je geen keukenmachine, dan kun je ook de hakmolen van de staafmixer gebruiken of een blender. Werkt ook prima.
- Zet de keukenmachine aan een maal alles tot een samenhangende pasta. Als de hummus iets te droog is dan kun je eventueel nog wat vocht van de kikkererwten toevoegen.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je benieuwd naar onze andere gluten- en lactosevrije recepten? Kijk dan ook eens in onze recepten index.