Glutenvrije pasta met linzen, paprika en gehakt met een Marokkaans tintje door de ras el hanout. Makkelijk, lekker en binnen 30 minuten klaar
Pasta is ook weer zo’n gerecht waar je eindeloos mee kunt blijven variëren. Ook is het ideaal om van de restjes in je voorraad- en koelkast af te komen. Vaak heb je wel een paprikaatje liggen of een losse winterpeen. Stukje prei of wat groente wat net te weinig is als bijgerecht. Dat gecombineerd met wat blikjes uit de voorraadkast en voila, een nieuw recept is geboren.
Afgelopen week heb ik deze heerlijke Midden-Oosterse pasta variant gemaakt. Lekker met paprika, linzen en winterpeen, gemengd met tomatenblokjes. Uiteraard mochten een uitje, rood pepertje en knoflook niet ontbreken. Dit alles met heerlijk rul gebakken rundergehakt gemengd met ras el hanout. Voor de pasta heb ik de penne van Barilla gebruikt. Ons favoriete glutenvrije pasta merk.
Het resultaat?! Echt super lekker geworden. Zeker een aanrader. Bij ons komt dit gerecht in ieder geval vaker op tafel. Wil je deze zalige pasta met linzen, paprika en gehakt ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Pasta met linzen, paprika en gehakt
Ingrediënten
- 400 gram glutenvrije penne
- 500 gram rundergehakt
- 1 blik linzen 400 gram
- 2 blikken tomatenblokjes a 400 gram
- 1 blikje tomatenpuree 70 gram
- 1 groene paprika
- 1 rode punt paprika
- 1 winterpeen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 eetlepel ras el hanout
- 6 takjes krulpeterselie
- 1 runderbouillonblokje
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met wat zout en het runderbouillonblokje.
- Snipper de ui.
- Hak de rode peper en knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd beide paprika's in reepjes en de winterpeen in blokjes.
- Giet de linzen in een zeef en spoel af met koud water.
- Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
- Voeg de ras el hanout toe en bak even mee zodat de aroma's vrij komen.
- Doe het gehakt in de braadpan en bak het rul.
- Voeg vervolgens de paprika en winterpeen toe en roerbak even mee.
- Doe vervolgens de linzen bij het geheel en bak deze ongeveer een minuut mee.
- Schenk nu de tomatenblokjes erbij samen met de tomatenpuree en het water.
- Knip als laatste de peterselie fijn en voeg dit toe samen met wat peper en zout naar smaak.
- Laat nog even een paar minuten zachtjes doorkoken en klaar.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Wil je nog meer snelle recepten uitproberen zoals deze heerlijke pasta met linzen, paprika en gehakt? Kijk dan ook eens op onze pagina met 30 minute of minder maaltijden.
De avonturen van Sophie en mij lees je ook terug op social media. Volgen jullie ons daar ook al?