Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Pasta met linzen, paprika en gehakt
4,50
van
2
Stemmen
Pasta met linzen, paprika en gehakt. Een zalig en makkelijk glutenvrij recept met een Marokkaans tintje door de ras el hanout.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrij, Lactosevrij, Midden-Oosten
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
670
kcal
Porties
6
personen
Ingrediënten
400
gram
glutenvrije penne
500
gram
rundergehakt
1
blik
linzen
400 gram
2
blikken
tomatenblokjes
a 400 gram
1
blikje
tomatenpuree
70 gram
1
groene paprika
1
rode punt paprika
1
winterpeen
1
ui
2
teentjes
knoflook
1
rode peper
1
eetlepel
ras el hanout
6
takjes
krulpeterselie
1
runderbouillonblokje
peper en zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met wat zout en het runderbouillonblokje.
Snipper de ui.
Hak de rode peper en knoflook zo fijn mogelijk.
Snijd beide paprika's in reepjes en de winterpeen in blokjes.
Giet de linzen in een zeef en spoel af met koud water.
Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
Voeg de ras el hanout toe en bak even mee zodat de aroma's vrij komen.
Doe het gehakt in de braadpan en bak het rul.
Voeg vervolgens de paprika en winterpeen toe en roerbak even mee.
Doe vervolgens de linzen bij het geheel en bak deze ongeveer een minuut mee.
Schenk nu de tomatenblokjes erbij samen met de tomatenpuree en het water.
Knip als laatste de peterselie fijn en voeg dit toe samen met wat peper en zout naar smaak.
Laat nog even een paar minuten zachtjes doorkoken en klaar.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
gehakt, glutenvrij, glutenvrije pasta, linzen, makkelijk recept, paprika, ras el hanout, tomaten, winterpeen
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Pasta met linzen, paprika en gehakt
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
670
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
21
g
32
%
Verzadigd vet
7
g
44
%
Transvet
1
g
Meerv. onverz. vet
1
g
Enkelv. onverz. vet
9
g
Cholesterol
59
mg
20
%
Natrium
632
mg
27
%
Kalium
977
mg
28
%
Koolhydraten
99
g
33
%
Vezel
7
g
29
%
Suiker
10
g
11
%
Eiwit
23
g
46
%
Vitamine A
3491
IU
70
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine B3
6
mg
30
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
2
µg
33
%
Vitamine C
81
mg
98
%
Vitamine D
1
µg
7
%
Vitamine E
4
mg
27
%
Vitamine K
38
µg
36
%
Calcium
99
mg
10
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
44
µg
11
%
IJzer
5
mg
28
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
55
mg
14
%
Fosfor
211
mg
21
%
Selenium
15
µg
21
%
Zink
4
mg
27
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag