Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
30 minuten of minder, Hoofdgerecht, Pastagerechten  /  26 september 2020

Pasta met linzen, paprika en gehakt

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Pasta met linzen, paprika en gehakt

Glutenvrije pasta met linzen, paprika en gehakt met een Marokkaans tintje door de ras el hanout. Makkelijk, lekker en binnen 30 minuten klaar

Pasta is ook weer zo’n gerecht waar je eindeloos mee kunt blijven variëren. Ook is het ideaal om van de restjes in je voorraad- en koelkast af te komen. Vaak heb je wel een paprikaatje liggen of een losse winterpeen. Stukje prei of wat groente wat net te weinig is als bijgerecht. Dat gecombineerd met wat blikjes uit de voorraadkast en voila, een nieuw recept is geboren.

Afgelopen week heb ik deze heerlijke Midden-Oosterse pasta variant gemaakt. Lekker met paprika, linzen en winterpeen, gemengd met tomatenblokjes. Uiteraard mochten een uitje, rood pepertje en knoflook niet ontbreken. Dit alles met heerlijk rul gebakken rundergehakt gemengd met ras el hanout. Voor de pasta heb ik de penne van Barilla gebruikt. Ons favoriete glutenvrije pasta merk.

Het resultaat?! Echt super lekker geworden. Zeker een aanrader. Bij ons komt dit gerecht in ieder geval vaker op tafel. Wil je deze zalige pasta met linzen, paprika en gehakt ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!



Pasta met linzen, paprika en gehakt
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Pasta met linzen, paprika en gehakt

Pasta met linzen, paprika en gehakt. Een zalig en makkelijk glutenvrij recept met een Marokkaans tintje door de ras el hanout.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Midden-Oosten
Sleutelwoord gehakt, glutenvrij, glutenvrije pasta, linzen, makkelijk recept, paprika, ras el hanout, tomaten, winterpeen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 400 gram glutenvrije penne
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 blik linzen 400 gram
  • 2 blikken tomatenblokjes a 400 gram
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gram
  • 1 groene paprika
  • 1 rode punt paprika
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 6 takjes krulpeterselie
  • 1 runderbouillonblokje
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies

  • Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met wat zout en het runderbouillonblokje.
  • Snipper de ui.
  • Hak de rode peper en knoflook zo fijn mogelijk.
  • Snijd beide paprika's in reepjes en de winterpeen in blokjes.
  • Giet de linzen in een zeef en spoel af met koud water.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
  • Voeg de ras el hanout toe en bak even mee zodat de aroma's vrij komen.
  • Doe het gehakt in de braadpan en bak het rul.
  • Voeg vervolgens de paprika en winterpeen toe en roerbak even mee.
  • Doe vervolgens de linzen bij het geheel en bak deze ongeveer een minuut mee.
  • Schenk nu de tomatenblokjes erbij samen met de tomatenpuree en het water.
  • Knip als laatste de peterselie fijn en voeg dit toe samen met wat peper en zout naar smaak.
  • Laat nog even een paar minuten zachtjes doorkoken en klaar.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!
 
Liefs Audrey en Sophie

Wil je nog meer snelle recepten uitproberen zoals deze heerlijke pasta met linzen, paprika en gehakt? Kijk dan ook eens op onze pagina met 30 minute of minder maaltijden.



De avonturen van Sophie en mij lees je ook terug op social media. Volgen jullie ons daar ook al?

         

 

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • coeliakie
  • gehakt
  • glutenfree
  • glutenvrij
  • linzen
  • paprika
  • pasta
  • peterselie
  • ras el hanout
  • wat eten we vandaag?
  • zonder gluten

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Mihoen rode curry met kip en groente
Glutenvrij weekmenu 2020-41

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 18 t/m 24 januari

Glutenvrij weekmenu 2021-3

Onze nieuwste recepten

  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes
  • PaddenstoelenroomsausPaddenstoelenroomsaus
  • Hollands pannetje met bruine bonen en spekjesHollands pannetje met bruine bonen en spekjes

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen