Een heerlijke en super makkelijke pasta met gerookte zalm in dille roomsaus welke ook nog eens binnen 25 minuten op tafel staat.
Inmiddels probeer ik alles in huize Dobber zo goed mogelijk te laten verlopen, wat soms nog best wel een uitdaging blijkt nu het coronavirus rond waart. Thuis werken, voor schooljuf spelen, mama zijn, vrouw zijn, het huishouden regelen en foodie zijn. Het is momenteel meer dan een dagtaak. Maar kin omhoog, positief blijven en gewoon doorgaan. Het verzinnen van nieuwe recepten schiet er deze dagen ook een beetje bij in.
Gelukkig heb ik gisteren wel tijd gevonden om deze heerlijke glutenvrije pasta met gerookte zalm en dille roomsaus te maken en vandaag met jullie te delen. Echt een aanrader. Makkelijk om te maken en ook nog een super snel klaar. Een goed recept dus voor als je wat minder de tijd hebt om te koken, maar toch lekker en verantwoord wilt eten.
Je vind ons recept hieronder! En verder willen wij nog zeggen. Let op elkaar en blijf gezond. Sterkte allemaal in deze roerige tijden.
Liefs Audrey en Sophie
Pasta met gerookte zalm in dille roomsaus
Ingrediënten
- 400 gram glutenvrije pastaschelpjes sam mills
- 200 gram gerookte zalm
- 250 ml kookroom
- 1 struik broccoli
- 1 courgette
- 1 grote ui
- 1 bolletje Chinese knoflook
- 5 takjes dille
- 1 groentebouillonblokje
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk
- Kook de glutenvrije pastaschelpjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met wat zout en het groentebouillonblokje.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes.
- Snijd de courgette in blokjes en de gerookte zalm in snippers (stukjes).
- Verhit wat olijfolie in de wok en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de stukjes gerookte zalm en courgette toe en roerbak even mee.
- Schenk de kookroom bij het geheel.
- Haal de blaadjes van de dille af en voeg deze bij de courgette en zalm.
- Breng verder op smaak met wat peper en zout.
- Voeg 3 minuten voor het einde van de kooktijd van de pasta de broccoliroosjes toe en kook deze mee.
- Giet de pasta en broccoli af en laat even uitlekken.
- Schep de pasta en broccoli in de wok en warm nog ongeveer een minuut mee.
- Serveer de pasta met gerookte zalm in dille roomsaus direct.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Meer super snelle glutenvrije recepten zoals deze heerlijke pasta met gerookte zalm, broccoli en courgette in dille roomsaus vind je op onze pagina met 30 minuten of minder gerechten.
De avonturen van Sophie en mij lees je ook terug op social media. Volgen jullie ons daar ook al?