Een eenvoudige, maar super lekkere Thaise kipcurry met bloemkool en spinazie welke ook nog eens binnen 40 minuten op je bord ligt.
Elke dag weer dezelfde vraag, wat eten we vandaag? Dat was even lastig afgelopen week. Ik had namelijk zo veel heerlijke ideeën, maar helaas even dagen van de week te kort. Het moest wel een snel glutenvrij gerecht worden, want zoals gewoonlijk had ik weer eens weinig tijd om te koken. Een ovenschotel mocht het niet zijn, want die had ik de dag ervoor al gemaakt. De dag daarvoor was het stamppot, dus dat ging het ook niet worden. Het moest sowieso iets met rijst worden, want dat hadden we al een tijdje niet gegeten. En het liefst een recept met kip voor mijn kip monsters.
Uiteindelijk heb ik deze Thaise kipcurry met bloemkool en spinazie voor mijn gezin op tafel getoverd welke zeer in de smaak viel. Lekker met witte pandanrijst erbij en smullen maar.
Deze keer heb ik de rode curry pasta niet zelf gemaakt, maar heb ik de variant van Fairtrade original gebruikt. Ik ben echt enthousiast over de kruidenpasta’s van dit merk. Ze zijn super lekker, makkelijk in gebruik, bevatten natuurlijke en eerlijke ingrediënten en zijn ook nog eens glutenvrij. Tegenwoordig heb ik standaard een paar pakjes in huis van dit merk, want ze zijn ook nog eens erg makkelijk en snel in gebruik.In mijn gerechten gebruik ik ook altijd de kokosmelk van Fairtrade original welke een aanrader is. Deze is net even wat beter van kwaliteit dan andere varianten en dat proef je terug in je gerecht.
Wil je onze Thaise kipcurry met bloemkool en spinazie ook eens maken? Je vind het recept hieronder.
Thaise kipcurry met bloemkool en spinazie
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 1 kleine bloemkool
- 300 gram spinazie
- 70 gram Thaise rode curry
- 2 rode uien
- 1 bolletje Chinese knoflook
- 600 ml kokosmelk
- peper en zout
- rijstolie
Instructies
- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met wat peper en zout naar smaak.
- Snipper de rode uien en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes
- Verhit een scheutje rijstolie in de wok en fruit hierin de rode ui en knoflook.
- Voeg de Thaise rode curry pasta toe en bak een minuutje mee.
- Schep de kipfiletblokjes in de wok en bak rondom aan.
- Voeg nu de bloemkoolroosjes bij het geheel en roerbak een minuut mee.
- Schenk de kokosmelk bij de kip en bloemkool en breng het geheel aan de kook.
- Kook de bloemkool in de kokosmelk gedurende ongeveer 15 minuten beetgaar.
- Voeg als laatste de spinazie toe en laat deze slinken.
- Roer alles nog even goed door en serveer direct met bijvoorbeeld pandanrijst.
Notities
Ben je op zoek naar nog meer glutenvrije recepten zoals deze heerlijke Thaise rode kipcurry met bloemkool en spinazie? Je vind ze allemaal op onze pagina met Oosterse gerechten.
De avonturen van Sophie en mij lees je ook terug op social media. Volgen jullie ons daar ook al?