Aardappelpizza, pizza maar dan anders

Pizza, maar dan anders. Namelijk aardappelpizza. Of zoals Sophie deze aardappelpizza ook wel noemt, “frietpizza”. Wat een uitvinding! Een super gerecht voor als je bijvoorbeeld weinig in huis hebt, maar toch iets lekkers op tafel wilt toveren. Aardappels hebben wij bijvoorbeeld altijd wel in huis en ook is er altijd wel een restje paprika, ui, tomaat of champignon over wat je natuurlijk ook kunt gebruiken. De variatie mogelijkheden zijn dan ook eindeloos.

Ook staat deze heerlijke pizza van aardappel binnen 30 minuten op tafel. Ons recept vind je hieronder!



Aardappelpizza

Een super lekker en eenvoudig gerecht wat binnen 30 minuten op tafel staat. En uiteraard gewoon gluten- en lactosevrij.

Gang Hoofdgerecht, Snack
Keuken Glutenvrij, Italiaans, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 10 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 30 minutes
Porties 2 stuks
Auteur Audrey Dobber

Ingredi├źnten

  • 10 aardappels
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • 0,5 groene paprika
  • 0,5 rode paprika
  • 0,5 gele paprika
  • 16 cherry tomaatjes
  • geraspte Hollandse jong belegen kaas
  • oregano
  • 1 bolletje Chinese knoflook
  • 1 rode peper
  • olijfolie
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (heteluchtoven)

  2. Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van ongeveer 3 mm dik en dep even droog met wat keukenpapier.

  3. Bekleed een ronde pizzabakplaat met bakpapier. Heb je deze niet, dan kun je ook een cirkel uit het bakpapier knippen en deze op de bakplaat van de oven leggen.

  4. Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs op het bakpapier en bestrijk ze met een beetje olijfolie. Strooi er wat peper en zout overheen. 

  5. Rooster de aardappelschijfjes in 10 minuten goudbruin in de oven en zet daarna even aan de kant.

  6. Maak intussen de tomatensaus klaar. Hak daarvoor de knoflook en het rode pepertje zo fijn mogelijk.

  7. Meng dit samen met wat peper en zout door de gezeefde tomaten.

  8. Snijd de paprika's in blokjes en de kerstomaatjes in plakjes.

  9. Bestrijk de geroosterde aardappelplakjes met de tomatensaus en strooi hier royaal de geraspte kaas overheen.

  10. Bestrooi daarna met wat oregano naar smaak.

  11. Beleg de aardappelpizza met de stukjes paprika en tomaat.

  12. Zet de aardappelpizza weer terug in de oven gedurende 10 minuten en klaar!

Notities

In dit recept heb ik paprika en tomaatjes als beleg gebruikt, maar je kunt natuurlijk je aardappelpizza ook beleggen met allerlei andere lekkere dingen. Of gewoon heel simpel zoals ik voor Sophie heb gedaan een aardappelpizza met salami.

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie

Ben je op zoek naar nog meer gluten- en lactosevrije kookinspiratie? Kijk dan ook eens in onze recepten index. Hier vind je al onze recepten op categorie en alfabet.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code