We gaan weer terug in de Oosterse sferen. Althans, Sophie is nu voornamelijk in de Oosterse sferen. Voor aardappels, vlees en groenten trekt ze momenteel haar kleine neusje op. Is ineens vies *zucht*. Ach ja, kleuters. Wat vandaag goed is, is morgen ineens weer heel anders ha, ha.
Dit keer heb ik voor ons deze heerlijke gluten- en lactosevrije mihoen met kip en groenten bedacht. Eenvoudig om te maken en ook nog eens super lekker. En uiteraard gewoon gluten- en lactosevrij.
Met het recept hieronder kun je een vrij grote wok maken. Bij ons gaat er namelijk nog vaak een deel de vriezer in. Gewoon lekker makkelijk in diepvrieszakjes. Mocht ik dan eens een keertje iets willen eten wat onze kieskeurige prinses niet lust, dan kan ik voor haar altijd wat van deze heerlijke mihoen met kip en groenten ontdooien. Eet ze toch goed en gezond én ik hoef niets apart te bereiden.
In dit recept heb ik alle groenten zelf gesneden. Ik vind dat altijd erg leuk om te doen. Ook een soort van ontspanning. Wil je nog sneller klaar zijn, dan kun je er ook voor kiezen om een grote zak voorgesneden Oosterse roerbakgroenten te gebruiken. Gegarandeerd dat dan deze heerlijke glutenvrij mihoen binnen een half uur op tafel staat.
Wil je ons recept ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Mihoen met kip en groenten
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 325 gram mihoen
- 2 bolletjes Chinese knoflook
- 2 rode uien
- 200 gram verse doperwten
- 5 lente-uitjes
- 150 gram peultjes
- 200 gram taugé
- 1 rode paprika
- 1/3 Chinese kool
- 6 eieren
- scheutje lactosevrije melk
- 4 cm gember
- 4 eetlepels glutenvrije sojasaus
- 2 eetlepels glutenvrije oestersaus
- 3 theelepels Chinese 5-spices kruiden
- 2 eetlepels raapzaadolie
- scheutje olijfolie
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi met wat peper en zout.
- Hak de knoflook, rode peper en gember zo fijn mogelijk. Ik gebruik hiervoor altijd de hakmolen van de staafmixer. Ze gaan straks toch samen de pan in.
- Snipper de rode ui en snijd de paprika in blokjes.
- Halveer de peultjes, snijd de lente-ui in ringetjes en smalle repen van de Chinese kool.
- Klop de eieren met een scheutje lactosevrije melk los. Voeg eventueel wat peper en zout naar smaak toe.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de eieren rul. Dus zoals een roer-ei. Zet even aan de kant.
- Bereid de mihoen voor zoals aangegeven op de verpakking en zet ook deze even aan de kant.
- Verhit in de wok de sojasaus, oestersaus en raapzaadolie (of wokolie). Voeg ook de 5-spices kruiden toe.
- Fruit hierin de knoflook, gember, rode ui en rode peper.
- Voeg na ongeveer 2 minuten de kipreepjes toe en bak rondom even aan.
- Voeg nu de paprika, peultjes, doperwten en Chinese kool toe en wok dit zo'n 5 minuten mee.
- Doe nu de mihoen in de wok en schep alles even goed om.
- Als laatste voeg je het roer-ei en de taugé toe. Schep nogmaals een aantal keer door zodat alles goed warm is.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer van dit soort gerechten? Kijk dan ook eens op onze pagina met wokgerechten of onze pagina met wereldgerechten.