Deze Mexicaanse kipschotel is niet alleen super lekker, maar ook nog eens makkelijk om te maken en super snel klaar.
Misschien heb je het vorige week al op social media voorbij zien komen. Sophie en ik zijn samen de keuken in gedoken om een heerlijk glutenvrij gerecht te maken. Zó ontzettend leuk en gezellig om samen te doen. Eigenlijk had dit recept iets anders moeten worden, maar op het laatste moment hebben we het toch maar veranderd in deze heerlijke Mexicaanse kipschotel.
Deze kipschotel hadden namelijk enchilada’s uit de oven moeten worden. Helaas voldeden de kant-en-klare maïstortilla’s alles behalve aan de verwachting en zijn deze direct in de vuilnisbak beland. Voortaan maak ik onze tortilla’s gewoon weer lekker zelf met de tortilla pers en harina P.A.N. Het is even een klusje, maar dan heb je tenminste echt lekkere tortilla’s die niet stinken. Jammer genoeg had ik geen dit keer geen tijd meer om zelf aan de slag te gaan, vandaar dat het deze Mexicaanse kipschotel is geworden. Ook heel erg lekker!
Serveer er wat rijst of aardappeltjes en tortillachips bij en eventueel een frisse salade en je hebt een top glutenvrij maaltijd. Wil je ons recept ook eens maken? Je vind de beschrijving hieronder!
Mexicaanse kipschotel
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 1 rode punt paprika
- 1 groene paprika
- 4 bosuitjes
- 1 rode ui
- 1 bolletje Chinese knoflook
- 1 rode peper
- 500 gram gezeefde tomaten
- 1 blikje kidney bonen
- 1 klein blikje maïs
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels gemalen komijn
- 1 theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel uienpoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- zwarte peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Snipper de rode ui, snijd de paprika's in blokjes en de bosuitjes in ringetjes.
- Snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk.
- Stort de maïs en kidneybonen in een zeef en spoel af met koud water. Laat ze even uitlekken.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
- Voeg het paprikapoeder, de gemalen komijn, knoflookpoeder, uienpoeder en chilipoeder toe en bak een minuutje mee.
- Doe de kipblokjes in de pan en bak rondom aan.
- Voeg de paprika's en bosuitjes toe en roerbak even mee.
- Schenk de gezeefde tomaten bij de kip en roer goed door.
- Voeg ook de maïs en kidneybonen toe en laat even goed doorwarmen.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer super snelle glutenvrij recepten zoals deze Mexicaanse kipschotel? Je vind ze allemaal op onze pagina met 30 minuten of minder maaltijden.
De avonturen van Sophie en mij lees je ook terug op social media. Volgen jullie ons daar ook al?