Een overheerlijke mac ‘n cheese met kip, courgette en doperwten. Makkelijk om te maken, snel klaar en kids proof. Lekker met een frisse salade.
Waarom nieuwe glutenvrije gerechten verzinnen als je ook heerlijk kunt variëren met een bestaand recept. Dat is ook het geval met ons macaroni met ham en kaas uit de oven recept, wat een van de populairste recepten is in huize Dobber. Zo’n beetje elke week vraagt Sophie mij of ik mac ‘n cheese voor haar wil maken. Natuurlijk doe ik dit meestal wel voor haar, maar soms heb je er gewoon even geen zin in. Daarom is het soms fijn om een recept net even iets anders te maken. Sophie krijgt op deze manier toch haar mac ‘n cheese, maar met een heerlijke variatie.
Deze keer heb ik daarom de mac ‘n cheese met kip, courgette en doperwten gemaakt. Ook heb ik er nog wat prei en groene paprika doorgedaan, maar je kunt natuurlijk ook andere heerlijke ingrediënten toevoegen. Wat denk je bijvoorbeeld van champignons, worteltjes, aubergine en in plaats van ham of kip zalm of stukjes bacon.
Wil je onze mac ‘n cheese met kip, courgette en doperwten ook eens maken. Je vind het recept hieronder.
Mac 'n cheese met kip, courgette en doperwten
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 300 gram glutenvrij macaroni
- 1 groene paprika
- 1 bolletje Chinese knoflook
- 1 ui
- 1 courgette
- 200 gram doperwten diepvries
- 1 prei
- 200 gram roomkaas
- 2 theelepels oregano
- 2 theelepels basilicum
- 3 theelepels kipkruiden
- 2 theelepels peterselie
- geraspte kaas
- 1 groentebouillonblokje
- olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Kook de glutenvrije macaroni met het groentebouillonblokje en wat zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met de kipkruiden.
- Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd de prei in ringetjes en de paprika en courgette in blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui en knoflook.
- Doe de kipblokjes erbij en bak rondom aan.
- Voeg de doperwten, prei, paprika en courgette toe en roerbak even mee. De doperwten hoeven niet ontdooit te zijn. Dit gaat vanzelf in de pan.
- Schep nu de roomkaas bij het geheel samen met 3 flinke handen geraspte kaas en de macaroni.
- Strooi nu ook de peterselie, basilicum, oregano en wat peper bij de mac 'n cheese en roer goed door.
- Doe de mac 'n cheese met kip, courgette en doperwten in een grote ovenschaal en bestrooi royaal met geraspte kaas.
- Zet de schaal in het midden van de oven gedurende 15 minuten en laat de kaas licht goudbruin worden.
Notities
Ook zo dol op glutenvrije pasta ovenschotels? Dan zijn onze conchigliette met chipolataworstjes of de pasta ovenschotel met kip, mozzarella en tomaten echt een aanrader!
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je natuurlijk al onze glutenvrije recepten, maar ook reviews, tips, glutenvrije aanbieding, soms een leuke win actie en natuurlijk een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.