Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Mac 'n cheese met kip, courgette en doperwten
4,67
van
3
Stemmen
Mac 'n cheese met kip, courgette en doperwten. Makkelijk om te maken, snel klaar en kids proof.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
35
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Amerikaans, Glutenvrij, Italiaans
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
581
kcal
Porties
6
personen
Ingrediënten
500
gram
kipfilet
300
gram
glutenvrij macaroni
1
groene paprika
1
bolletje
Chinese knoflook
1
ui
1
courgette
200
gram
doperwten
diepvries
1
prei
200
gram
roomkaas
2
theelepels
oregano
2
theelepels
basilicum
3
theelepels
kipkruiden
2
theelepels
peterselie
geraspte kaas
1
groentebouillonblokje
olijfolie
peper en zout
Hoe maak je het?
Kook de glutenvrije macaroni met het groentebouillonblokje en wat zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met de kipkruiden.
Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Snijd de prei in ringetjes en de paprika en courgette in blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui en knoflook.
Doe de kipblokjes erbij en bak rondom aan.
Voeg de doperwten, prei, paprika en courgette toe en roerbak even mee. De doperwten hoeven niet ontdooit te zijn. Dit gaat vanzelf in de pan.
Schep nu de roomkaas bij het geheel samen met 3 flinke handen geraspte kaas en de macaroni.
Strooi nu ook de peterselie, basilicum, oregano en wat peper bij de mac 'n cheese en roer goed door.
Doe de mac 'n cheese met kip, courgette en doperwten in een grote ovenschaal en bestrooi royaal met geraspte kaas.
Zet de schaal in het midden van de oven gedurende 15 minuten en laat de kaas licht goudbruin worden.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
courgette, doperwten, glutenvrij, kaas, kip, macaroni, ovenschotel, prei
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Mac 'n cheese met kip, courgette en doperwten
Portie grootte
1 persoon
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
581
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
24
g
37
%
Verzadigd vet
12
g
75
%
Meerv. onverz. vet
2
g
Enkelv. onverz. vet
7
g
Cholesterol
121
mg
40
%
Natrium
1590
mg
69
%
Kalium
612
mg
17
%
Koolhydraten
52
g
17
%
Vezel
5
g
21
%
Suiker
7
g
8
%
Eiwit
40
g
80
%
Vitamine A
1384
IU
28
%
Vitamine B1
0.2
mg
13
%
Vitamine B2
0.4
mg
24
%
Vitamine B3
13
mg
65
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
1
µg
17
%
Vitamine C
48
mg
58
%
Vitamine D
0.2
µg
1
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine K
35
µg
33
%
Calcium
218
mg
22
%
Koper
0.2
mg
10
%
Foliumzuur
63
µg
16
%
IJzer
3
mg
17
%
Mangaan
0.5
mg
25
%
Magnesium
65
mg
16
%
Fosfor
378
mg
38
%
Selenium
32
µg
46
%
Zink
2
mg
13
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag