Super lekkere en makkelijke kip in knoflook-roomsaus met spinazie welke ook nog eens binnen 45 minuten op tafel staat.
Afgelopen week hebben jullie hem al voorbij zien komen op Facebook en Instagram. De kip in knoflook-roomsaus met spinazie waar we al behoorlijk veel leuke reacties op hebben gekregen. Dat doet natuurlijk altijd goed. Helaas lukt het niet altijd om direct een recept te delen omdat het nog uitgewerkt moet worden en ook werk ik vaak met een recepten planning, maar deze heb ik even voorrang gegeven voor jullie.
Deze kip met knoflook-roomsaus moet je namelijk gewoon een keertje geproefd hebben. Dit gerecht is zó ontzettend lekker geworden en ook nog eens boter mals. Helaas trok de onze dame haar kleine neusje er voor op. Soof vertrouwd voedsel in saus niet meer. Iets met wat verborgen groente acties van mijn kant in het verleden. Meestal verdeel ik zo’n geval een gerecht over 2 dagen zodat Patrick en ik er dan twee keer van kunnen eten. Tot mijn verbazing ging de hele pan ineens leeg met 3-1 voor Patrick. Daarna moest er wel een dubbele espresso in, want meneer plofte zo’n beetje. Goh?! Dit gerecht wordt sowieso een blijvertje op de Dobber menu kaart.
In dit gerecht heb ik spinazie gebruikt, maar je kunt deze ook vervangen door bijvoorbeeld champignons, bloemkool of broccoli. Maar net wat je lekker vind. Wij hebben de kip in knoflook-roomsaus met spinazie met geroosterde aardappeltjes uit de oven gegeten, maar je kunt er natuurlijk ook rijst of grove glutenvrije pasta bij serveren. Maak het feest verder compleet met een heerlijke frisse salade en je hebt een top maaltijd. Dit gerecht doet het trouwens ook erg goed als je eters krijgt.
Wil je deze zalige kip in knoflook-roomsaus met spinazie ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept.
Kip in knoflook-roomsaus met spinazie
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 300 gram spinazie
- 1 sjalotje
- 4 teentjes knoflook
- 300 gram crème fraîche
- 1½ theelepel salie
- 3 takjes tijm
- 1 laurierblaadje
- 2 eetlepels madeira
- 1 groentebouillonblokje
- 100 ml water
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Snipper het sjalotje en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Bestrooi de kipfilet aan beide zijden met wat peper en zout naar smaak.
- Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de kip toe en bak deze rondom bruin. De kip hoeft niet helemaal gaar te zijn.
- Schenk het water voorzichtig bij de kip samen met het groentebouillonblokje en laat een paar minuutjes inkoken.
- Voeg vervolgens de crème fraîche in delen bij de kip. Als je alles ineens doet, dan kan de saus gaan schiften.
- Voeg vervolgens de madeira toe samen met de salie en het laurierblaadje.
- Haal de blaadjes van de tijm af en voeg deze ook toe aan de knoflook-roomsaus.
- Voeg nu de spinazie in delen toe aan de saus. Wacht steeds totdat een deel geslonken is voordat je een volgend deel toevoegt.
- Breng als laatste op smaak met nog wat peper en zout en laat nog zo'n 5 tot 10 minuten zachtjes doorkoken.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer snelle glutenvrije recepten zoals deze zalige kip in knoflook-roomsaus met spinazie? Kijk dan ook eens op onze pagina met klaar in 45 minuten gerechten.
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. Maar dat niet alleen. Ook reviews, tips en soms ook nog eens een leuke winactie.