Makkelijk, lekker en gezond zijn deze super snelle glutenvrije kerrie rijstnoedels met kip en Oosterse groente.
Eindelijk, eindelijk weer even tijd om een nieuw glutenvrij recept met jullie te delen. Soms heb je gewoon van die weken dat je zoveel moet doen, dat je aan andere dingen helaas niet toekomt. Helaas is dat bij mij dan nog weleens Sophie Glutenvrij.
Gelukkig heb ik wel tijd gehad om de meeste dagen te koken. Wel voornamelijk snelle en makkelijke recepten. Net zoals deze zalige kerrie rijstnoedels met kip en Oosterse groente welke al binnen 20 minuten op tafel staan en ook nog eens gezond zijn. Deze rijstnoedels zijn niet alleen glutenvrij, maar ook nog eens melkvrij.
Wil je dit heerlijke en snelle glutenvrije Oosterse gerecht ook eens maken? Je vind de uitgebreide beschrijving hieronder.
Kerrie rijstnoedels met kip en Oosterse groente
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet
- 225 gram rijstnoedels 2 mm, Conimex
- 400 gram Oosterse roerbakgroente
- 125 gram taugé
- 1 ui
- 1 rode peper
- 2 bolletjes Chinese knoflook solo
- 3 cm gember
- 2 theelepels kurkuma
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- 3 eetlepels wokolie
- 50 ml water
Hoe maak je het?
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Bereid de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maal de ui, rode peper, knoflook, gember, gemalen koriander, gemalen komijn, kurkuma, peper en zout fijn tot een pasta en keukenmachine of hakmolen van de staafmixer.
- Verhit de wokolie in de wok en fruit hierin de kruidenpasta.
- Voeg de kipfiletblokjes toe en bak rondom bruin.
- Doe de Oosterse roerbakgroente erbij en wok 2 minuutjes mee.
- Schenk het water erbij en blijf op hoog vuur omscheppen
- Voeg als laatste de taugé en rijstnoedels bij het geheel en roer goed door.
- Serveer direct.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer snelle glutenvrije recepten zoals deze heerlijke kerrie rijstnoedels met kip en Oosterse groente? Kijk dan ook eens op onze pagina met 30 minuten of minder pagina.
De avonturen van Sophie en mij lees je ook terug op social media. Volgen jullie ons daar ook al?
Elke zondag verschijnt ons glutenvrij weekmenu. Wil je deze ook voortaan in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.