Het perfecte kerstbijgerecht is deze zalige geglaceerde winterpeen met pastinaak en pompoen. Makkelijk om te maken en snel klaar.
We blijven nog even in de kerstsferen met de recepten. Er is ook zoveel lekkers wat je kunt maken. Normaal moet ik een recept altijd even verder uitwerken en aanpassen nadat ik het gemaakt heb. Daar gaat soms wel een aantal dagen over heen. Tekst schrijven, recept uitwerken, foto’s uitzoeken. Bij deze zalige geglaceerde winterpeen met pastinaak en pompoen zat alles dusdanig mee dat ik het nu al met jullie kan delen. Recept klopte direct. Foto ging ook gelijk goed. Dus deze avond gemaakt en een aantal uur later al op de site. Top!
Komt natuurlijk mooi uit, want deze geglaceerde winterpeen met pastinaak en pompoen is dan ook een geweldig kerstrecept. Het is eenvoudig om te maken, snel klaar en ziet er heel feestelijk uit met al deze mooie groente kleuren. En lekker dat het is! Ook nog eens kidsproof omdat de groente extra zoet is geworden door de roomboter en honing.
Ook kun je deze geglaceerde winterpeen met pastinaak en pompoen met vrijwel elk gerecht combineren. Heerlijk bijvoorbeeld met de filetrollade met knoflook, honing en rozemarijn en de hasselback aardappels. Of met de beenham wellington met brie en parmaham en de pommes duchesse.
Wil je deze heerlijke geglaceerde winterpeen met pastinaak en pompoen ook bij jouw op de kersttafel? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Geglaceerde winterpeen met pastinaak en pompoen
Ingrediënten
- 2 winterpenen
- 2 pastinaken
- 250 gram flespompoen
- 20 gram ongezouten roomboter
- 3 takjes tijm
- 1 bolletje solo knoflook
- 3 takjes krulpeterselie
- 4 eetlepels honing
- 150 ml water
- 1 groentebouillonblokje
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Schil de winterpenen met een dunschiller en snijd hem in drie stukken.
- Snijd deze stukken vervolgens in repen van ongeveer 1,5 cm breed.
- Doe hetzelfde met de pastinaken.
- Verwijder de schil van de flespompoen en snijd ook deze in repen van ongeveer 1,5 cm breed.
- Pel de knoflook, verwijder de pit en snijd de bol in 6 stukken.
- Verhit de roomboter in een hapjes pan of diepe koekenpan.
- Voeg de groente en knoflook toe en roerbak een paar minuten.
- Schep de honing erbij samen met de takjes tijm en roer even door.
- Schenk het water bij de groente samen met het groentebouillonblokje en wat peper en zout naar smaak.
- Breng het geheel aan de kook op hoog vuur.
- Roer regelmatig door totdat het water verdampt is en de groente beetgaar. Dit duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.
- Knip de peterselie fijn boven de geglaceerde winterpeen met pastinaak en pompoen en serveer direct.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke glutenvrije kerstrecepten zoals deze zalige en makkelijke geglaceerde winterpeen met pastinaak en pompoen? Probeer dan ook eens onze haricots verts met spek of pommes duchesse.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!