Deze heerlijke gebakken uitjes, oftewel bawang goreng, mogen echt niet ontbreken in de Indonesische keuken. Lekker over bijvoorbeeld de soto ajam, maar ook heerlijk bij de bami of nasi. Helaas zijn de varianten die in de supermarkt te koop zijn vaak niet glutenvrij wat natuurlijk best wel jammer is.
Maar, ik heb goed nieuws voor je! Weet je dat je ze namelijk heel makkelijk zelf glutenvrij kunt maken? Lees snel verder, dan vertel ik je hoe.
Bawang goreng (gebakken uitjes)
Ingrediënten
- 3 grote uien
- 2 eetlepels glutenvrije bloem
- 1 liter zonnebloemolie
Instructies
- Snijd de uien in dunne halve ringen en doe ze in een kom.
- Voeg 2 eetlepels glutenvrije bloem bij de uien en roer goed door zodat de bloem aan alle uien blijft plakken.
- Verhit 1 liter zonnebloemolie in de wok en frituur hierin de uitjes totdat ze licht goudbruin zijn.
- Schep de gebakken uitjes direct uit de wok. Ze verbranden namelijk vrij snel en dat is natuurlijk niet lekker.
- Laat de bawang goreng uitlekken op een stuk keukenpapier.
Notities
Zou je graag nog meer Oosterse glutenvrije gerechten zoals deze gebakken uitjes willen maken? Kijk dan ook eens op onze pagina met wokgerechten.
Wil je voortaan als eerste op de hoogte worden gebracht als er nieuwe gluten- en lactosevrije recepten verschijnen op onze website? Abonneer je dan op ons blog onderaan de homepage en ontvang onze nieuwste recepten in je inbox.
Wil je ons volgen op social media. Sophie Glutenvrij vind je ook op Facebook en Instagram.