Gebakken uitjes (bawang goreng)

Deze heerlijke gebakken uitjes, oftewel bawang goreng, mogen echt niet ontbreken in de Indonesische keuken. Lekker over bijvoorbeeld de soto ajam, maar ook heerlijk bij de bami of nasi. Helaas zijn de varianten die in de supermarkt te koop zijn vaak niet glutenvrij wat natuurlijk best wel jammer is.

Maar, ik heb goed nieuws voor je! Weet je dat je ze namelijk heel makkelijk zelf glutenvrij kunt maken? Lees snel verder, dan vertel ik je hoe.



Bawang goreng (gebakken uitjes)

Deze heerlijke glutenvrije gebakken uitjes mogen echt niet ontbreken bij een Indonesische maaltijd.

Gang Bijgerecht, Snack
Keuken Glutenvrij, Indonesisch, Lactosevrij, Melkvrij, Vegan
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 1 pot
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 3 grote uien
  • 2 eetlepels glutenvrije bloem
  • 1 liter zonnebloemolie

Hoe maak je het?

  1. Snijd de uien in dunne halve ringen en doe ze in een kom.

  2. Voeg 2 eetlepels glutenvrije bloem bij de uien en roer goed door zodat de bloem aan alle uien blijft plakken.

  3. Verhit 1 liter zonnebloemolie in de wok en frituur hierin de uitjes totdat ze licht goudbruin zijn.

  4. Schep de gebakken uitjes direct uit de wok. Ze verbranden namelijk vrij snel en dat is natuurlijk niet lekker.

  5. Laat de bawang goreng uitlekken op een stuk keukenpapier.

Notities

De gebakken uitjes kun je bewaren in een grote pot of koektrommel. Zo blijven ze lekker knapperig.

 

Eet smakelijk!

 

Liefs Audrey

Zou je graag nog meer Oosterse glutenvrije gerechten zoals deze gebakken uitjes willen maken? Kijk dan ook eens op onze pagina met wokgerechten.

Wil je voortaan als eerste op de hoogte worden gebracht als er nieuwe gluten- en lactosevrije recepten verschijnen op onze website? Abonneer je dan op ons blog onderaan de homepage en ontvang onze nieuwste recepten in je inbox.



Wil je ons volgen op social media. Sophie Glutenvrij vind je ook op Facebook en Instagram.

3 thoughts on “Gebakken uitjes (bawang goreng)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code