Een mega lekkere glutenvrije gebakken aardappelsalade met haricots verts, tuinbonen en gegrilde kip welke je echt een keertje geprobeerd moet hebben. Makkelijk, snel en gezond!
De zomer is voorlopig nog niet voorbij. Sterker nog, de komende dagen blijft het tropisch heet. Van veel mensen hoor ik dat zij het lastig vinden om een lekkere zomerse maaltijd op tafel te zetten. In ‘gewoon’ warm eten hebben de meeste geen zin en ook willen ze liever niet te lang in de keuken staan. Veel te warm natuurlijk. Maar ja, er moet wel gegeten worden. Op deze tropische dagen bieden vers bereidde maaltijdsalades uitkomst.
De afgelopen week hebben wij er een aantal gemaakt welke we natuurlijk graag met jullie willen delen. Deze super lekkere lauwwarme gebakken aardappelsalade met haricots verts, tuinbonen, gegrild kip, sla, eieren, appel en radijs is echt een aanrader. Lekker, licht en gezond. Helemaal perfect voor deze tropische temperaturen.
In dit recept heb ik alles vers (voor)bereid, wat iets meer tijd kost. Wil je nog sneller klaar zijn, dan kun je in plaats van verse haricots verts ook een diepvries variant gebruiken. En in plaats van aardappels zelf voorkoken, kun jij bijvoorbeeld ook een zak voorgekookte krieltjes gebruiken.
Wij hebben weer gesnoept van deze zalige gebakken aardappelsalade met haricots verts, tuinbonen en gegrilde kip. We hadden nog een beetje over, dus dat is vandaag mooi mee gegaan naar mijn werk. Ik kan je vertellen, dan andere dag is hij ook nog erg goed te eten. Even een half uurtje van te voren uit de koelkast halen en aanvallen maar!
Al trek gekregen?! Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Gebakken aardappelsalade met haricots verts, tuinbonen en gegrilde kip
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 600 gram vastkokende aardappels
- 150 gram haricots verts
- 200 gram tuinbonen diepvries
- 4 eieren
- 1 rode ui
- 40 gram veldsla
- 40 gram rucola
- 2 bosuitjes
- 5 radijsjes
- 1 grote appel pink lady
- ½ citroen
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
- 2 eetlepels milde olijfolie + een beetje om te bakken
- 2 theelepels honing
- 1 eetlepel extra virgin olijfolie
- 1½ theelepel oregano
- 1 teentje knoflook
- 1 snufje cayennepeper
- zwarte peper
- zout
Hoe maak je het?
- Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
- Kook de aardappels 10 minuten voor met wat zout in ruim water. Giet ze daarna af en stoom even droog. Je kunt ook een zak voorgekookte krieltjes gebruiken. Dan kun je deze stap overslaan.
- Knijp de halve citroen uit. Meng de helft van het sap met 1½ theelepel oregano, 2 eetlepels olijfolie, een snufje cayennepeper samen met wat peper en zout.
- Raps het knoflookteentje en meng dit door de marinade.
- Snijd de kipfilet in dunne plakjes en meng ze door de marinade. Zet aan de kant en laat even intrekken.
- Snijd intussen de haricots verts in stukjes van ongeveer 3 tot 4 cm. Je kunt ook diepvries haricots verts gebruiken. Dan kun je deze stap overslaan.
- Kook de eieren in ongeveer 10 minuten hard.
- Kook de haricots verts samen met de tuinbonen met wat zout gedurende 8 minuten.
- Snijd de rode ui in stukjes en de bosuitjes in ringetjes.
- Vervolgens snijd je de radijsjes in plakjes en de appel in stukjes. Bij de appel heb ik de schil gewoon laten zitten.
- Meng de rucola, veldsla, appel, radijsjes, rode ui en bosuitjes in een grote schaal.
- Doe de andere helft van het citroensap in een kom samen met 1 eetlepel extra virgin olijfolie, 2 theelepels honing en 1 eetlepel Provençaalse kruiden samen met wat peper en zout naar smaak.
- Roer de dressing door de sla en rauwkost.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de aardappeltjes rondom goudbruin.
- Gril de kip zonder vet in de grillpan aan beide zijden goudbruin. Heb je geen grillpan, gebruik dan een koekenpan.
- Giet de haricots verts met tuinbonen af en voeg dit bij de salade.
- Voeg vervolgens de gebakken aardappeltjes en gegrilde kip toe en meng wederom goed door.
- Pel de hardgekookte eieren en leg partjes bovenop de gebakken aardappelsalade met haricots verts, tuinbonen en gegrilde kip.
- Serveer direct
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je ook zo dol op ’s zomerse glutenvrije maaltijdsalades zoals wij? Probeer dan ook eens onze macaronisalade met watermeloen, gerookte kip en witte kaas of onze salade Niçoise.
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.