Een heerlijke en frisse ’s zomerse glutenvrije macaronisalade met watermeloen, gerookte kip en witte kaas.
Ja, het is zover. Een hittegolf in Nederland. Tijdens deze extreem warme dagen pas ik ons eetpatroon aan en kies ik het liefst voor makkelijke en snelle zomerrecepten zoals goed gevulde glutenvrije maaltijdsalades. Lekker met aardappeltjes of pasta, diverse groente, zalm, gegrilde- of gerookte kip, rauwkost, fruit en natuurlijk lekker veel sla.
Afgelopen week heb ik voor het eerst deze zalige glutenvrije macaronisalade met watermeloen, gerookte kip en witte kaas gemaakt. Deze heb verder gevuld met nog een groot stuk komkommer, rode ui, ijsbergsla, pijnboompitten en verse bladpeterselie. Daarover een heerlijke dressing van extra vierge olijfolie, citroen en oregano. En voila, je hebt een mega lekkere en voedzame pastasalade voor het hele gezin. Een uitstekende avondmaaltijd, maar ook perfect als lunch.
Ik heb de andere dag uiteraard weer een bakje mee naar mijn werk genomen. Lekker hoor! De macaronisalade met watermeloen viel ook erg in de smaak bij zowel manlief als onze zeer kieskeurige 6-jarige dochter. Na de schoolvakantie gaat er mooi een keertje een lunchbox mee naar school 😉
Wil je deze zalige glutenvrije macaronisalade met watermeloen, gerookte kip en witte kaas ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Geniet van het mooie weer!
Macaronisalade met watermeloen, gerookte kip en witte kaas
Ingrediënten
- 200 gram glutenvrij macaroni
- 250 gram gerookte kip
- ⅛ watermeloen
- 200 gram witte salade kaas of feta
- ⅓ komkommer
- 75 gram pijnboompitten
- 100 gram ijsbergsla
- 1 rode ui
- 10 takjes bladpeterselie
- ½ citroen
- 2 eetlepel extra virgin olijfolie
- 2 theelepels oregano
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Kook de glutenvrij macaroni volgens de instructies op de verpakking met wat zout beetgaar.
- Zet de macaroni even aan de kant en laat afkoelen.
- Snijd in tussen de watermeloen en witte kaas in blokjes.
- Schil en halveer de komkommer in de lengte en snijd in partjes.
- Snijd de gerookte kip in dunne plakjes en de rode ui in stukjes.
- Knijp de citroen uit boven een kommetje.
- Voeg de extra virgin olijfolie toe samen met de oregano en wat peper en zout naar smaak en roer goed door elkaar.
- Meng de macaroni met de gerookte kip, witte kaas, rode ui, komkommer, watermeloen, pijnboompitten en de dressing door elkaar.
- Knip als laatste de blaadjes van de peterselie boven de macaronisalade met watermeloen en meng nog even goed door.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke en frisse glutenvrije recepten voor deze tropische dagen? Kijk dan ook eens op onze pagina met zomerrecepten.
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.