Gebakken aardappelsalade met haricots verts, tuinbonen en gegrilde kip
5 van 2 Stemmen
Een mega lekkere glutenvrije gebakken aardappelsalade met haricots verts, tuinbonen en gegrilde kip welke je echt een keertje geprobeerd moet hebben. Makkelijk, snel en gezond!
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 30 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht, Lunchgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 608kcal
Porties 4personen
Ingrediënten
500gramkipfilet
600gramvastkokende aardappels
150gramharicots verts
200gramtuinbonendiepvries
4eieren
1rode ui
40gramveldsla
40gramrucola
2bosuitjes
5radijsjes
1groteappelpink lady
½citroen
1eetlepelProvençaalse kruiden
2eetlepelsmilde olijfolie+ een beetje om te bakken
2theelepelshoning
1eetlepelextra virgin olijfolie
1½theelepeloregano
1teentjeknoflook
1snufjecayennepeper
zwarte peper
zout
Hoe maak je het?
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
Kook de aardappels 10 minuten voor met wat zout in ruim water. Giet ze daarna af en stoom even droog. Je kunt ook een zak voorgekookte krieltjes gebruiken. Dan kun je deze stap overslaan.
Knijp de halve citroen uit. Meng de helft van het sap met 1½ theelepel oregano, 2 eetlepels olijfolie, een snufje cayennepeper samen met wat peper en zout.
Raps het knoflookteentje en meng dit door de marinade.
Snijd de kipfilet in dunne plakjes en meng ze door de marinade. Zet aan de kant en laat even intrekken.
Snijd intussen de haricots verts in stukjes van ongeveer 3 tot 4 cm. Je kunt ook diepvries haricots verts gebruiken. Dan kun je deze stap overslaan.
Kook de eieren in ongeveer 10 minuten hard.
Kook de haricots verts samen met de tuinbonen met wat zout gedurende 8 minuten.
Snijd de rode ui in stukjes en de bosuitjes in ringetjes.
Vervolgens snijd je de radijsjes in plakjes en de appel in stukjes. Bij de appel heb ik de schil gewoon laten zitten.
Meng de rucola, veldsla, appel, radijsjes, rode ui en bosuitjes in een grote schaal.
Doe de andere helft van het citroensap in een kom samen met 1 eetlepel extra virgin olijfolie, 2 theelepels honing en 1 eetlepel Provençaalse kruiden samen met wat peper en zout naar smaak.
Roer de dressing door de sla en rauwkost.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de aardappeltjes rondom goudbruin.
Gril de kip zonder vet in de grillpan aan beide zijden goudbruin. Heb je geen grillpan, gebruik dan een koekenpan.
Giet de haricots verts met tuinbonen af en voeg dit bij de salade.
Voeg vervolgens de gebakken aardappeltjes en gegrilde kip toe en meng wederom goed door.
Pel de hardgekookte eieren en leg partjes bovenop de gebakken aardappelsalade met haricots verts, tuinbonen en gegrilde kip.
Serveer direct
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie