Een mega lekkere en makkelijke glutenvrije frittata met doperwten, bosuitjes en zalm die eigenlijk altijd wel kan. Echt genieten dit!
Een aantal weken geleden maakte ik al de frittata met spinazie die echt mega lekker geworden is. En in de inleiding van het recept schreef ik het al. Met frittata kun je eindeloos variëren. En dat heb ik ook gedaan. Gisteren is het deze frittata met doperwten, bosuitjes en gerookte zalm gemaakt. Lekker met verse bieslook en afgetopt met Franse geraspte Gruyère kaas. Heerlijk!
In onze variant heb ik wederom mini krieltjes gedaan. Wij hebben de frittata dan ook gegeten als avondeten met een salade erbij en een lekker vers tomatensoepje. Wil je de frittata nu als lunch eten of gewoon wat lichter hebben, dan kun je heel makkelijk de krieltjes weglaten of vervangen voor nog een groente.
Stukje over?! Wat ik me eigenlijk bijna niet voor kan stellen 😉 Je kunt het de andere dag ook meenemen in de broodtrommel. Deze variant is zowel warm als koud lekker.
Heb je geen ovenvaste pan? Geen probleem. Giet dan na stap 8 het geheel in een grote ovenschaal en sla stap 11 over. Verleng de oventijd dan in totaal naar ongeveer 25 minuten.
Heb je al trek gekregen en wil je onze frittata met doperwten, bosuitjes en gerookte zalm ook eens proberen? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Frittata met doperwten, bosuitjes en gerookte zalm
Keukengerei
- ovenvaste pan 30 cm doorsnede
Ingrediënten
- 450 gram mini krieltjes
- 200 gram gerookte zalm
- 4 bosuitjes
- 150 gram doperwten diepvries
- 10 gram bieslook
- 8 eieren
- 250 ml slagroom
- 100 gram geraspte Gruyère
- olijfolie
- peper
- zout
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd intussen de bosuitjes in ringetjes en de gerookte zalm in snippers.
- Klop de eieren los met de slagroom en wat peper en zout naar smaak.
- Knip de bieslook in stukjes boven de eieren en roer even door.
- Verhit een scheutje olijfolie in een ovenvaste pan en bak hierin de bosuitjes.
- Voeg na een minuut de zalmsnippers toe en bak even mee.
- Doe vervolgens de doperwten erbij. De doperwten mogen nog bevroren zijn.

- Voeg nu ook de mini krieltjes toe.

- Strooi een flinke hand Gruyère over het geheel en schenk vervolgens het eimengsels er over heen.
- Top het geheel af met het restant van de geraspte Gruyère.

- Laat het geheel op een laag vuur gedurende 5 minuten stollen.
- Zet vervolgens de pan in de oven en laat in 15 tot 20 minuten verder goudbruin en gaar worden. De frittata is klaar als het eimengsel gestold is.

Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke gerechten zoals deze zalige frittata met gerookte zalm? Probeer dan ook eens onze Italiaanse quiche met courgette en parmaham of wat denk je van onze aardappeltaart met andijvie, kruidenroomkaas en spekjes?
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!










