Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Hartige taart, Hoofdgerecht, lunch, Ovenschotels, Zomer recepten  /  7 mei 2020

Italiaanse quiche met courgette en parmaham

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Italiaanse quiche met courgette en parmaham

Een heerlijke glutenvrije Italiaanse quiche met parmaham en courgette,  die je echt een keertje geproefd moet hebben.

De laatste keer dat ik een quiche heb gemaakt is toch minstens een jaar geleden als het al niet langer is. Waarom? Ik denk dat het in mijn hoofd ineens een stuk bewerkelijker was geworden dan het daadwerkelijk is. Zeker als je kant-en-klaar glutenvrij bladerdeeg gebruikt is het eigenlijk heel eenvoudig. Slecht een klein half uur voorbereiding en de oven neemt de laatste 30 tot 40 minuten uit handen. Handig toch?

Voor deze zalige Italiaanse quiche heb ik wederom het glutenvrije bladerdeeg van Lieke is vrij gebruikt. Wat een top product is dat zeg. Ook kleine Sophie is er dol op. “Mama, lekker crunchy hé?” zei ze gisteren tijdens het eten van deze glutenvrij hartige taart. Geweldig toch?

Onze Italiaanse quiche heb ik gevuld met parmaham, courgette, rode ui en paprika. Daarna verder opgevuld met een mengsel van ei en room. Vervolgens afgetopt met plakjes cherry tomaat, blokjes mozzarella en een laag Parmezaanse kaas. Daarna een poosje de oven in en smullen maar. Lekker met bijvoorbeeld een soepje of een frisse salade voor erbij.

Quiche is niet alleen een heerlijk hoofdgerecht of buffetgerecht, maar natuurlijk ook een uitstekende lunch. Je kunt het zowel warm als koud eten. Wil je onze Italiaanse quiche met parmaham en courgette ook eens maken? Je vind het recept hieronder.



Italiaanse quiche met parmaham en courgette
Afdrukken Pin
4.25 van 4 Stemmen

Italiaanse quiche met parmaham en courgette

Een heerlijke glutenvrije Italiaanse quiche goed gevuld met parmaham, courgette, paprika, cherry tomaten en rode ui. Heerlijk als hoofdgerecht, lunch of als buffetgerecht.
Gang Bijgerecht, buffetgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Italiaans
Sleutelwoord cherry tomaten, courgette, glutenvrij, glutenvrij bladerdeeg, glutenvrije quiche, hartige taart, mozzarella, parmaham, zonder gluten
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Porties 8 punten
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 7 plakjes glutenvrij bladerdeeg
  • 1 bol mozzarella
  • 1 courgette
  • 1 rode punt paprika
  • 6 cherry tomaten
  • 100 gram parmaham
  • 1 rode ui
  • 5 eieren
  • 150 ml kookroom
  • 1 eetlepel glutenvrij paneermeel
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies

  • Laat de plakjes bladerdeeg 10 minuten ontdooien op het aanrecht.
  • Snijd de courgette in plakjes, de mozzarella in blokjes en de parmaham in stukjes.
  • Snijd de rode ui in halve ringen, de paprika in reepjes en de cherry tomaten in plakjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan.
  • Leg de plakjes courgette in de koekenpan en bestrooi met wat peper en zout.
  • Voeg de rode ui en paprika toe en bak een paar minuutjes mee.
  • Haal de courgette, paprika en rode ui uit de pan en laat deze uitlekken op wat keukenpapier.
  • Doe nu de stukjes parmaham in dezelfde koekenpan en bak een paar minuutjes totdat de ham knapperig is.
  • Verwarm intussen de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Klop intussen ook de eieren los met de kookroom, Italiaanse kruiden en wat peper en zout naar smaak.
  • Vet een quiche vorm in met wat boter en leg hierin de plakjes bladerdeeg. Druk de randjes goed tegen elkaar zodat je een egale bodem krijgt.
    Italiaanse quiche met parmaham en courgette (3)
  • Bestrooi de bodem met het glutenvrij paneermeel.
  • Verdeel de groente en parmaham over de bodem en giet hier het eimengsel overheen.
  • Strooi de blokjes mozzarella over de quiche.
  • Leg vervolgens de plakjes cherry tomaat op de quiche.
  • Rasp als laatste een flinke laag Parmezaanse kaas erover heen.
  • Zet de quiche in het midden van de oven in laat in zo;n 30 tot 40 minuten goudbruin en gaar worden.
  • De quiche is klaar als al het ei gestold is.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie

Wil je nog meer van onze hartige taarten proeven? Probeer dan ook eens onze rijsttaart met prei, ham en kaas, de aardappeltaart met andijvie, kruidenroomkaas en spekjes of de quiche met broccoli, zalm en cherry tomaten.



Volgen jullie ons ook al op Social Media?

         

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • bladerdeeg
  • courgette
  • glutenvrij
  • glutenvrij recept
  • hartige taart
  • koken zonder gluten
  • mozzarella
  • parmaham
  • quiche
  • tomaat

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Moussaka, een heerlijke Griekse ovenschotel
Amerikaanse gehaktballetjes met BBQ saus

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 18 t/m 24 januari

Glutenvrij weekmenu 2021-3

Onze nieuwste recepten

  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes
  • PaddenstoelenroomsausPaddenstoelenroomsaus
  • Hollands pannetje met bruine bonen en spekjesHollands pannetje met bruine bonen en spekjes

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen