Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Instruction Images
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Frittata met doperwten, bosuitjes en gerookte zalm
5
van 1 stem
Een mega lekkere en makkelijke glutenvrije frittata met doperwten, bosuitjes en zalm die eigenlijk altijd wel kan.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
25
minuten
minuten
Totale tijd
35
minuten
minuten
Gang
Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken
Glutenvrij, Italiaanse
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
300
kcal
Porties
8
punten
Keukengerei
ovenvaste pan 30 cm doorsnede
Ingrediënten
450
gram
mini krieltjes
200
gram
gerookte zalm
4
bosuitjes
150
gram
doperwten
diepvries
10
gram
bieslook
8
eieren
250
ml
slagroom
100
gram
geraspte Gruyère
olijfolie
peper
zout
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd intussen de bosuitjes in ringetjes en de gerookte zalm in snippers.
Klop de eieren los met de slagroom en wat peper en zout naar smaak.
Knip de bieslook in stukjes boven de eieren en roer even door.
Verhit een scheutje olijfolie in een ovenvaste pan en bak hierin de bosuitjes.
Voeg na een minuut de zalmsnippers toe en bak even mee.
Doe vervolgens de doperwten erbij. De doperwten mogen nog bevroren zijn.
Voeg nu ook de mini krieltjes toe.
Strooi een flinke hand Gruyère over het geheel en schenk vervolgens het eimengsels er over heen.
Top het geheel af met het restant van de geraspte Gruyère.
Laat het geheel op een laag vuur gedurende 5 minuten stollen.
Zet vervolgens de pan in de oven en laat in 15 tot 20 minuten verder goudbruin en gaar worden. De frittata is klaar als het eimengsel gestold is.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
bieslook, bosuitjes, doperwten, ei, gerookte zalm, gruyere, krieltjes
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Frittata met doperwten, bosuitjes en gerookte zalm
Portie grootte
1 punt
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
300
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
18
g
28
%
Verzadigd vet
9
g
56
%
Transvet
0.02
g
Meerv. onverz. vet
2
g
Enkelv. onverz. vet
7
g
Cholesterol
207
mg
69
%
Natrium
792
mg
34
%
Kalium
464
mg
13
%
Koolhydraten
17
g
6
%
Vezel
2
g
8
%
Suiker
4
g
4
%
Eiwit
17
g
34
%
Vitamine A
851
IU
17
%
Vitamine B1
0.1
mg
7
%
Vitamine B2
0.3
mg
18
%
Vitamine B3
2
mg
10
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
0.4
mg
20
%
Vitamin B12
1
µg
17
%
Vitamine C
20
mg
24
%
Vitamine D
5
µg
33
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine K
23
µg
22
%
Calcium
202
mg
20
%
Koper
0.2
mg
10
%
Foliumzuur
50
µg
13
%
IJzer
2
mg
11
%
Mangaan
0.2
mg
10
%
Magnesium
39
mg
10
%
Fosfor
287
mg
29
%
Selenium
24
µg
34
%
Zink
2
mg
13
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag