Hollandse en glutenvrije bloemkool-preistamppot met gerookte zalm. Makkelijk om te maken en binnen 35 minuten klaar!
Stamppot? Ja, alweer stamppot! Je kunt er namelijk zo lekker en eindeloos mee variëren en het staat ook nog eens snel op tafel! We hebben inmiddels heel wat verschillende varianten op onze pagina met glutenvrije stamppotten staan. Wat denk je bijvoorbeeld van de rode bietenstamppot met appel en spekjes of de broccoli-spinaziestamppot en de Oosterse stamppot met paksoi en Chinese kool. Deze zalige bloemkool-preistamppot met gerookte zalm hebben we daar sinds vorige week aan toegevoegd.
Wederom een zalige variatie boordevol groente die ook nog eens super snel op tafel staat. Lekker met een stukje rookworst erbij, een karbonade, kippenpootje of runderbraadworstje. Beetje over? Geen probleem! Je kunt deze heerlijke stamppot namelijk ook heel makkelijk invriezen.
Heb je al trek gekregen en wil je dit super lekkere stamppot gerecht ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor ons recept!
Bloemkool-preistamppot met gerookte zalm
Ingrediënten
- 2 kg aardappels
- 1 grote bloemkool
- 200 gram gerookte zalm
- 1 prei
- 1 grote rode ui
- 5 takjes krulpeterselie
- 150 ml melk
- 15 gram margarine
- 1 eetlepel dijon mosterd
- 1 snufje nootmuskaat
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Schil de aardappels. Snijd grote exemplaren door de helft of in 4 stukken.
- Kook de aardappels in ruim water met wat zout in ongeveer 15 minuten gaar.
- Snijd de bloemkool in roosjes en voeg ze de laatste 8 minuten bij de aardappels.
- Snijd intussen de prei in ringen en snipper de rode ui.
- Vervolgens snijd je de gerookte zalm in snippers.
- Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit hierin de rode ui.
- Voeg de gerookte zalmsnippers toe samen met de prei ringen.
- Stoom de aardappels samen met de bloemkool droog.
- Zet intussen de melk op het vuur.
- Voeg de margarine toe aan de aardappels en bloemkool samen met de dijon mosterd en gekookte melk.
- Stamp de aardappels met bloemkool fijn.
- Roer er vervolgens de prei, rode ui en gerookte zalm snippers doorheen.
- Knip de peterselie fijn en voeg dit toe aan de bloemkool-preistamppot
- Breng eventueel nog wat verder op smaak met wat peper en zout en meng nogmaals goed door elkaar.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ook zo dol op stamppot? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije stamppotten!
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!