Ei muffins zijn makkelijk om te maken en ze kunnen elk moment van de dag. Ei muffins kun je zowel warm als koud eten, dus ideaal als ontbijt, mee in de lunch trommel, als tussendoortje of even voor het sporten. Lekker, snel en ook nog eens gluten- en lactosevrij.
Je kunt de ei muffins zowel warm als koud eten. Ook zijn ze een aantal dagen houdbaar in de koelkast. Met ei muffins kan je eindeloos variëren.
Ik heb nu bovenstaande ingrediënten gebruikt, maar je kunt bijvoorbeeld ook andere soorten groente gebruiken, zoals doperwten, spinazie, broccoli, courgette, tomaat, aubergine, pompoen etc.
Of andere soorten vlees en vis, zoals kabeljauw, kip, kalkoen, gehakt etc en natuurlijk ook diverse soorten kaas zoals mozzarella, cheddar, belegen kaas enz.
Maak het geheel compleet met fijn gehakte verse kruiden.
Ei Muffins
Keukengerei
- 1 muffin tray
- 12 baking cups
Ingrediënten
- 10 eieren
- 3 lente uitjes
- 3 plakjes zalm
- 1 stukje rode punt paprika
- 1 rode peper
- 1 kleine rode ui
- 1 bolletje mozzarella
- verse bieslook
- verse basilicum
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Klop de eieren los in een kom en voeg peper en zout naar smaak toe. Snijd de lente uitjes in plakjes, de zalm in stukjes, snipper de rode ui, de rode paprika in kleine blokjes, de rode peper in ringetjes, de mozzarella in stukjes en hak de bieslook en basilicum fijn.
- Stop 12 baking cups in de muffin vorm. Als je geen baking cups hebt, vet dan de vorm goed in met boter of baking spray.
- Vul 6 bakjes met de zalm, een helft van de lente uitjes en de bieslook.
- Vul de andere 6 bakjes met de rode punt paprika, mozzarella, andere helft van de lente uitjes, de rode ui, de rode peper en de basilicum.
- Verdeel nu het los geklopte ei over de bakjes.
- Bak de ei muffins gedurende 15 minuten in de oven. Laat de ei muffins even afkoelen en haal ze daarna uit de vorm.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Meer glutenvrije recepten vind je via deze link