Weinig tijd om te koken, maar wil je toch iets verantwoord op tafel zetten wat ook nog eens kids proof is. Dan is deze makkelijke glutenvrije pasta een uitkomst. Lekker, gezond en vooral snel, want hij staat al in 20 minuten op tafel.
Deze pasta is een van Sophie’s lievelingsgerechten. Als ik wat meer tijd heb, dan maak ik de pastasaus zelf van verse tomaten. Krijgt ze stiekem toch weer extra vitaminietjes binnen 😉 Recept hiervoor komt binnenkort op de website.
Makkelijke glutenvrije pasta
Ingrediënten
- 500 gram glutenvrije pasta
- 500 gram rundergehakt
- 500 ml tomatensaus of pastasaus
- 400 gram Italiaanse roerbakgroente
- knoflookpuree
- rode peper pasta
- 1 runderbouillon blokje
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- peper en zout naar smaak
- scheutje olijfolie
Instructies
- Zet een pan met een ruime hoeveelheid water, zout en een runderbouillonblokje op het vuur.
- Zodra het water kookt, voeg dan de pasta toe, breng weer aan de kook en kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit in een wok of hapjespan een scheutje olijfolie. Voeg het gehakt toe en kruid het gehakt met peper en zout naar smaak. Bak het gehakt rul. Voeg een beetje knoflookpuree en rode peper pasta (kan ook met een beetje sambal) toe naar smaak.
- Voeg nu de Italiaanse roerbakgroente toe en schep het geheel even goed om. Schenk nu de tomatensaus/pastasaus bij het geheel. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en wat peper en zout.
- Serveer bij de pasta wat Goudse geraspte kaas of Parmezaanse kaas.Eet smakelijk!
Notities
Meer glutenvrije recepten zoals deze makkelijke glutenvrije pasta van Sophie Glutenvrij vind je via deze link
Wil je als eerste op de hoogte gebracht worden van ons laatste nieuws? Abonneer je op ons blog onderaan de homepage van deze website en je ontvangt als eerste de nieuwste recepten en berichten in je mail