Makkelijke glutenvrije pasta, binnen 20 minuten op tafel

Weinig tijd om te koken, maar wil je toch iets verantwoord op tafel zetten wat ook nog eens kids proof is. Dan is deze makkelijke glutenvrije pasta een uitkomst. Lekker, gezond en vooral snel, want hij staat al in 20 minuten op tafel.

Deze pasta is een van Sophie’s lievelingsgerechten. Als ik wat meer tijd heb, dan maak ik de pastasaus zelf van verse tomaten. Krijgt ze stiekem toch weer extra vitaminietjes binnen 😉 Recept hiervoor komt binnenkort op de website.



 

Makkelijke glutenvrije pasta

Deze makkelijke glutenvrije pasta is een uitkomst als je snel een lekkere en voedzame maaltijd op tafel wilt hebben. Binnen 20 minuten staat hij al op tafel. 

Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Italiaans, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 500 gram glutenvrije pasta
  • 500 gram rundergehakt
  • 500 ml tomatensaus of pastasaus
  • 400 gram Italiaanse roerbakgroente
  • knoflookpuree
  • rode peper pasta
  • 1 runderbouillon blokje
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • peper en zout naar smaak
  • scheutje olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Zet een pan met een ruime hoeveelheid water, zout en een runderbouillonblokje op het vuur.

  2. Zodra het water kookt, voeg dan de pasta toe, breng weer aan de kook en kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.

  3. Verhit in een wok of hapjespan een scheutje olijfolie. Voeg het gehakt toe en kruid het gehakt met peper en zout naar smaak. Bak het gehakt rul. Voeg een beetje knoflookpuree en rode peper pasta (kan ook met een beetje sambal) toe naar smaak.

  4. Voeg nu de Italiaanse roerbakgroente toe en schep het geheel even goed om. Schenk nu de tomatensaus/pastasaus bij het geheel. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en wat peper en zout.

  5. Serveer bij de pasta wat Goudse geraspte kaas of Parmezaanse kaas.


    Eet smakelijk!

Notities

Je kan ervoor kiezen om de pasta te mixen door de saus. Zelf kies ik er altijd voor om de pasta en saus apart te serveren. Van de saus hou ik vaak wat over wat ik weer in de vriezer bewaar. De saus warm ik weer op in een pannetje en verder hoef ik dan alleen maar wat nieuwe pasta erbij te koken.

 

Meer glutenvrije recepten zoals deze makkelijke glutenvrije pasta van Sophie Glutenvrij vind je via deze link

 

Wil je als eerste op de hoogte gebracht worden van ons laatste nieuws? Abonneer je op ons blog onderaan de homepage van deze website en je ontvangt als eerste de nieuwste recepten en berichten in je mail



2 thoughts on “Makkelijke glutenvrije pasta, binnen 20 minuten op tafel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code