Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Desserts, Taarten, Vegetarisch  /  30 juli 2019

Cheesecake glutenvrij, New York stijl

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Cheesecake glutenvrij, New York stijl

Cheesecake glutenvrij, eindelijk! Sophie heeft me er zo vaak om gevraagd. En nu eindelijk was het moment daar. Gezellig samen de keuken in op een zondagochtend en heerlijk aan de slag. Zij meten, wegen en roeren en ik de ‘gevaarlijke en moeilijke’ dingen zoals ze dat altijd noemt. Namelijk mixen en het bedienen van de oven en magnetron.

Je hebt natuurlijk heel veel verschillende soorten cheesecake. Wij hebben in deze versie gekozen voor een eenvoudige glutenvrije New York cheesecake welke volledig gebakken dient te worden. Je hebt natuurlijk namelijk ook heel veel no-bake varianten, maar ook versies waarbij je alleen de bodem bakt.

Maar goed onze versie is een bake versie geworden en ik moet zeggen dat het toch best wel goed gelukt is. Super lekker! Binnenkort gaan we hier zeker nog meer variaties op maken welke we uiteraard met jullie gaan delen. We hebben al ideeën over cheesecake met kersen, aardbeien, chocolade natuurlijk. Of wat denk je van oreo! De mogelijkheden zijn eindeloos en volgens ons allemaal even lekker.

Wil je de cheesecake lactosevrij maken? Geen probleem! Vervang dan de roomkaas, slagroom, boter en crème fraîche door lactosevrije varianten. Ik gebruikte bijvoorbeeld altijd de roomkaas en slagroom van MinusL, de crème fraîche van Arla en de boter van Dilea, MinusL en anders wajang.

Wil je ook een cheesecake glutenvrij maken en ben je benieuwd naar ons recept? Je vind het hier onder!



cheesecake glutenvrij
Afdrukken Pin
0 van 0 Stemmen

Cheesecake glutenvrij

Een eenvoudige maar oh zo lekkere glutenvrije klassieke New York cheesecake.
Gang Dessert, Taart
Keuken Amerikaans, Glutenvrij, Lactosevrij
Sleutelwoord glutenfree, glutenvrij
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
rusttijd 2 uur
Totale tijd 3 uur 20 minuten
Porties 10 personen
Auteur Audrey Dobber

Equipment

  • Springvorm 24 cm doorsnede

Ingrediënten

  • 200 gram glutenvrije maria biscuits
  • 100 gram gesmolten roomboter
  • 1,5 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 600 gram roomkaas
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 125 ml slagroom
  • 80 gram crème fraîche
  • 200 gram suiker
  • 2 eetlepels maizena

Instructies

  • Zorg ervoor dat de roomkaas en eieren op kamertemperatuur zijn.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  • Smelt de boter in de magnetron.
  • Verkruimel de glutenvrije biscuitjes en meng deze met de gesmolten boter en de bruine basterdsuiker.
  • Vet een springvorm in van 24 cm doorsnede met wat boter of baking spray.
  • Maak van het biscuitjes mengsel een bodem en druk goed aan in de vorm. Zet de bodem even in de koelkast terwijl je de roomkaasvulling gaat maken.
  • Doe de roomkaas samen met de slagroom, crème fraîche, suiker, eieren, vanille-extract en maizena in een beslagkom en mix op de hoogste stand totdat je geen klontjes meer ziet. Dit kan zowel in de keukenmachine als met een handmixer.
  • Schep de roomkaas vulling in de springvorm en strijk glad met een spatel.
  • Zet de cheesecake in het midden van de oven en bak in zo'n 60 minuten goudbruin en gaar.
  • Je kunt checken of de cheesecake gaar is door er met een breinaald in te prikken en kijk of deze er droog uit komt. Zo niet, verleng dan steeds de baktijd met 5 minuten. De cheesecake moet stevig zijn, maar nog wel een beetje wiebelig.
  • Laat de cheesecake afkoelen in de springvorm en zet hem daarna minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Notities

Veel bakplezier en eet smakelijk!
 
Liefs Audrey en Sophie

Heeft het glutenvrije bakvirus je inmiddels te pakken? Kijk dan ook eens op onze pagina met brood- en banket . Je vind hier niet alleen de cheesecake glutenvrij, maar nog veel meer glutenvrije (en veelal lactosevrije) bakrecepten.

TIP! Weet je trouwens dat je vanille-extract heel erg makkelijk zelf kunt maken? Je neemt een mini flesje wodka. Neem een vanille peul en snijd deze in de lengte open. Stop de vanille peul in het flesje met wodka. Laat de vanille peul zo’n 6 weken in het flesje zitten en schud af en toe om. Bewaar het flesje op een donkere en koele plaats.
Ik maak vaak 6 flesjes tegelijk op deze manier. Dan heb ik weer voor een jaartje genoeg op voorraad 😉



Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij al op Social media?

         

 

Wil je voortaan geen recept meer missen? Abonneer je dan op ons blog onderaan de homepage en ontvang vanaf nu onze nieuwste recepten en berichten in je inbox.

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • cheesecake
  • dessert
  • gebak
  • glutenfree
  • glutenvrij
  • glutenvrij bakken
  • roomkaas
  • taart
  • zonder gluten

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Conchigliette met chipolata worstjes
Aardappeltaart met andijvie, kruidenroomkaas en spekjes

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 18 t/m 24 januari

Glutenvrij weekmenu 2021-3

Onze nieuwste recepten

  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes
  • PaddenstoelenroomsausPaddenstoelenroomsaus
  • Hollands pannetje met bruine bonen en spekjesHollands pannetje met bruine bonen en spekjes

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen