Een eenvoudige maar oh zo lekkere glutenvrije klassieke New York cheesecake.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 1 uuruur
rusttijd 2 uuruur
Totale tijd 3 uuruur20 minutenminuten
Gang Dessert, Taart
Keuken Amerikaans, Glutenvrij, Lactosevrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 10personen
Keukengerei
Springvorm 24 cm doorsnede
Ingrediënten
200gramglutenvrije maria biscuits
100gramgesmolten roomboter
1,5eetlepelbruine basterdsuiker
600gramroomkaas
3eieren
1theelepelvanille-extract
125mlslagroom
80gramcrème fraîche
200gramsuiker
2eetlepelsmaizena
Hoe maak je het?
Zorg ervoor dat de roomkaas en eieren op kamertemperatuur zijn.
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Smelt de boter in de magnetron.
Verkruimel de glutenvrije biscuitjes en meng deze met de gesmolten boter en de bruine basterdsuiker.
Vet een springvorm in van 24 cm doorsnede met wat boter of baking spray.
Maak van het biscuitjes mengsel een bodem en druk goed aan in de vorm. Zet de bodem even in de koelkast terwijl je de roomkaasvulling gaat maken.
Doe de roomkaas samen met de slagroom, crème fraîche, suiker, eieren, vanille-extract en maizena in een beslagkom en mix op de hoogste stand totdat je geen klontjes meer ziet. Dit kan zowel in de keukenmachine als met een handmixer.
Schep de roomkaas vulling in de springvorm en strijk glad met een spatel.
Zet de cheesecake in het midden van de oven en bak in zo'n 60 minuten goudbruin en gaar.
Je kunt checken of de cheesecake gaar is door er met een breinaald in te prikken en kijk of deze er droog uit komt. Zo niet, verleng dan steeds de baktijd met 5 minuten. De cheesecake moet stevig zijn, maar nog wel een beetje wiebelig.
Laat de cheesecake afkoelen in de springvorm en zet hem daarna minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Opmerkingen
Veel bakplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie