Een heerlijke champignonroomsaus met groene pepers welke binnen 30 minuten op tafel staat.
Soms heb ik van die weken dat ik heel veel recepten achter elkaar maak. Deze spaar ik dan op en post ze op een later tijdstip. Ook altijd handig in bijvoorbeeld de vakantieperiode, tijdens de feestdagen of in periodes dat ik wat minder tijd heb, maar toch nieuwe content met jullie wil delen.
Vanmorgen kwam ik er ineens achter dat ik gewoon deze glutenvrije champignonroomsaus met groene pepers met jullie ben vergeten te delen. Deze saus heb ik namelijk al begin mei gemaakt en is zo ontzettend lekker, dat ik gewoon even niet snap waarom ik deze gemist heb in de planning. Maar goed, beter laat dan nooit zal ik maar zeggen.
Zoals gezegd, het is echt een aanrader. Deze saus combineert uitstekend bij bijvoorbeeld een stukje varkenshaas, maar is ook perfect bij een heerlijk mals biefstukje of een beenhammetje uit de oven. Je kunt de saus prima vlak van te voren maken, want hij is slechts in een half uurtje klaar, maar een avond van te voren kan ook. Dat laatste vind ik persoonlijk het lekkerst, want dan kunnen de smaken extra goed met elkaar mengen.
Wil je deze zalige roomsaus met champignons en groene pepers ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Champignonroomsaus met groene pepers
Ingrediënten
- 250 gram champignons
- 250 ml slagroom
- 190 ml runderfond
- 25 gram boter
- 40 gram glutenvrije bloem
- 1 rode ui
- 2 eetlepels madeira
- 1 eetlepel groene peperkorrels
- 1 theelepel salie
- 1 theelepel tijm
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Snijd de champignons in plakjes en snipper de rode ui.
- Verhit 15 gram roomboter in een steelpan met dikke bodem.
- Laat de boter schuimen, maar niet bruin worden.
- Doe de glutenvrije bloem erbij en roer deze door de boter tot je een samenhangend geheel krijg.
- Voeg de runderfond en madeira toe en laat even inkoken. Roer steeds even door zodat de saus niet gaat klonteren.
- Roer de slagroom in delen door de saus. Laat steeds een deel opnemen voordat je een volgend deel toevoegt. Herhaal deze stap tot alle slagroom op is.
- Verhit in een braadpan 10 gram boter en fruit hierin de rode ui.
- Voeg de champignons en groene peperkorrels toe er roerbak 5 minuten mee.
- Giet de witte roomsaus bij de champignons samen met de tijm, salie en wat peper en zout naar smaak.
- Breng de saus zachtjes aan de kook en laat nog ongeveer 10 minuten doorpruttelen. Roer regelmatig door.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke glutenvrije sauzen zoals deze heerlijke champignonroomsaus met groene pepers? Kijk dan ook eens op onze pagina met sauzen.
Volgen jullie ons ook al op Social Media?