Een zalige kruidige en glutenvrije cajun pasta met paprika, zwarte bonen en gehakt welke je binnen een mum van tijd op tafel hebt staan. Lekker met een frisse salade erbij.
Elke dag weer de vraag, wat eten we vandaag. En hier in huize Dobber is het niet veel anders. Ik ben dan natuurlijk wel een foodie, maar het avondeten moet elke dag toch weer verzonnen worden. Patrick is gelukkig heel makkelijk, maar Sophie daarentegen…. Poeh, dat is nog best wel eens een uitdaging. Een simpel AVG-tje daar trekt ze bij voorbaat al haar neusje voor op. En ik moet zelf ook eerlijk bekennen, ik vind het soms best wel eens lekker, maar eet toch liever wat uitgebreider. Er moeten bij mij sowieso altijd meerdere groentes in een gerecht. Beetje variatie in smaak.
Afgelopen week heb ik deze cajun pasta met paprika, zwarte bonen en gehakt voor mijn kieskeurige testpanel gemaakt. Om het een beetje vrolijk en gezellig te maken heb ik 3 kleuren paprika gebruikt. Rood, geel en groen. Dat kleurt altijd zo leuk en voor Sophie vallen ze goed op zodat ze door haar weer makkelijk uit het gerecht gevist kunnen worden…. Stel je toch eens voor dat ze er eentje per ongeluk binnen krijgt 😉
Knoflook, ui en kruiden doet onze dame gelukkig niet moeilijk over. In onze versie hebben wij daarom ook 2 volle eetlepels cajunkruiden gedaan. Nu kan ik me zo voorstellen dat dit niet voor iedereen is weggelegd, dus vandaar dat er in het recept staat 1,5 tot 2 eetlepels. Patrick vond ‘m nog wat flauwtjes en heeft er nog sambal bij gedaan. Ik vraag met af of hij überhaupt nog smaakpapillen over heeft of dat deze inmiddels zijn weggebrand.
Maar goed. Een lekkere frisse salade erbij en al met al is deze cajun pasta met paprika, zwarte bonen en gehakt een zeer geslaagd gerecht wat hier zeker nog eens op tafel komt. Wil je deze zalige glutenvrije pasta met cajunkruiden ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept.
Cajun pasta met paprika, zwarte bonen en gehakt
Ingrediënten
- 400 gram glutenvrije conchiliette of andere pasta
- 500 gram rundergehakt
- 1 rode punt paprika
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 1 zak/blikje zwarte bonen 225 gram
- 1 blik tomatenblokjes 400 gram
- 1 blikje tomatenpuree 70 gram
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 2-3 takjes verse koriander
- 1½-2 eetlepels cajunkruiden
- 1 groentebouillonblokje
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in ruim water met wat zout en het groentebouillonblokje beetgaar.
- Snijd intussen de paprika's in blokjes.
- Snipper de rode uien en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Giet de zwarte bonen in een zeef en spoel ze af met koud water. Laat even uitlekken.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de rode ui en knoflook.
- Voeg het gehakt toe samen met de cajunkruiden en bak het rul.
- Doe de paprikablokjes bij het geheel samen met de zwarte bonen en roerbak even mee.
- Giet de tomatenblokjes in de wok samen met de tomatenpuree.
- Breng eventueel verder op smaak met wat peper. Zout is niet nodig aangezien de cajunkruiden al meer dan genoeg bevatten.
- Knip de blaadjes van de koriander fijn en roer ze door de saus.
- Voeg als laatste de pasta toe en roer nogmaals goed door.
- Serveer direct.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer snelle glutenvrije recepten zoals deze heerlijke cajun pasta met paprika, zwarte bonen en gehakt? Kijk dan ook eens op onze pagina met klaar in 45 minuten gerechten.
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.