Een super lekkere en makkelijke bonne femme met Provençaalse kalkoenschnitzels welke je ook nog eens snel op tafel hebt staan. Binnen 45 minuten kun je al aanschuiven.
Bonne femme is echt weer zo een Franse klassieker waar eindeloos veel variaties op gemaakt zijn. Het is een eenvoudig en snel gerecht gemaakt met onder andere krieltjes, wortel, doperwten, spekjes en champignons. Bonne femme wordt het meest gegeten met kip wat natuurlijk ook super lekker is. Deze had ik alleen op het moment van het maken van dit recept niet in huis. Wij hebben er daarom home made glutenvrije Provençaalse kalkoenschnitzels bij gegeten wat ook een mega lekkere combinatie is.
Ons recept heb ik redelijk basic gehouden. Vaak worden er ook nog wat zilveruitjes aan de bonne femme toegevoegd of er wordt nog wat extra kippenbouillon en/of witte wijn toegevoegd. Het is maar net wat je lekker vind natuurlijk. De glutenvrije bloem gebruik ik altijd van het merk Doves Farm. Dit vind ik persoonlijk de beste glutenvrije bloem die er is.
Wil je deze super lekkere bonne femme met Provençaalse kalkoenschnitzels ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Bonne femme met Provençaalse kalkoenschnitzels
Ingrediënten
- 450 gram mini krieltjes
- 4 kalkoenschnitzels
- 250 gram champignons
- 200 gram doperwten vers of diepvries
- 125 gram gerookte spekreepjes
- 1 rode ui
- 1 grote winterpeen
- 2 theelepels tijm
- 1 bolletje solo knoflook
- 50 gram glutenvrije bloem
- 100 gram glutenvrij paneermeel
- 1½ eetlepel Provençaalse kruiden
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Schil de winterpeen en snijd deze in reepjes van ongeveer 1½ tot 2 cm.
- Kook de winterpeen samen met de doperwten 3 minuten voor met een beetje zout.
- Was de champignons en snijd de hoedjes in 4-en.
- Snipper de rode ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de spekreepjes toe en bak even mee.
- Doe nu de krieltjes erbij en bak rondom bruin.
- Klop intussen het ei los.
- Meng het paneermeel met de Provençaalse kruiden en wat peper en zout naar smaak.
- Haal de kalkoenschnitzels eerst door de glutenvrije bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de Provençaalse kruidnemix.
- Bak de schnitzels aan beide kanten bruin in de koekenpan met wat olie of margarine.
- Voeg de doperwten, wortels en champignons toe aan de krieltjes samen met de tijm en wat peper en zout naar smaak.
- Roerbak nog zo'n 5 minuten.
- Serveer de bonnen femme met Provençaalse schnitzels direct.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ook zo dol op de Franse glutenvrije keuken? Probeer dan ook eens onze boeuf bourguignon, de coq au vin of onze salade Nicoise
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. Maar dat niet alleen. Ook reviews, tips en soms ook nog eens een leuke winactie.