Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Bonne femme met Provençaalse kalkoenschnitzels
5
van
3
Stemmen
Een mega lekkere en simpel Frans klassieker. Bonne femme met Provençaalse kalkoenschnitzels.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
25
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
45
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Frans, Glutenvrij, Lactosevrij
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
620
kcal
Porties
4
personen
Ingrediënten
450
gram
mini krieltjes
4
kalkoenschnitzels
250
gram
champignons
200
gram
doperwten
vers of diepvries
125
gram
gerookte spekreepjes
1
rode ui
1
grote
winterpeen
2
theelepels
tijm
1
bolletje
solo knoflook
50
gram
glutenvrije bloem
100
gram
glutenvrij paneermeel
1½
eetlepel
Provençaalse kruiden
peper
zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Schil de winterpeen en snijd deze in reepjes van ongeveer 1½ tot 2 cm.
Kook de winterpeen samen met de doperwten 3 minuten voor met een beetje zout.
Was de champignons en snijd de hoedjes in 4-en.
Snipper de rode ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de spekreepjes toe en bak even mee.
Doe nu de krieltjes erbij en bak rondom bruin.
Klop intussen het ei los.
Meng het paneermeel met de Provençaalse kruiden en wat peper en zout naar smaak.
Haal de kalkoenschnitzels eerst door de glutenvrije bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de Provençaalse kruidnemix.
Bak de schnitzels aan beide kanten bruin in de koekenpan met wat olie of margarine.
Voeg de doperwten, wortels en champignons toe aan de krieltjes samen met de tijm en wat peper en zout naar smaak.
Roerbak nog zo'n 5 minuten.
Serveer de bonnen femme met Provençaalse schnitzels direct.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
Bonne femme, champignons, Franse keuken, glutenvrij, kalkoenschnitzels, krieltjes, lactosevrij, rookspekjes, winterpeen
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Bonne femme met Provençaalse kalkoenschnitzels
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
620
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
14
g
22
%
Verzadigd vet
2
g
13
%
Enkelv. onverz. vet
0
g
Cholesterol
78
mg
26
%
Natrium
2375
mg
103
%
Kalium
490
mg
14
%
Koolhydraten
72
g
24
%
Vezel
12
g
50
%
Suiker
7
g
8
%
Eiwit
53
g
106
%
Vitamine A
3470
IU
69
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine B3
4
mg
20
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
1
µg
17
%
Vitamine C
27
mg
33
%
Vitamine D
1
µg
7
%
Vitamine E
3
mg
20
%
Vitamine K
51
µg
49
%
Calcium
107
mg
11
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
97
µg
24
%
IJzer
5
mg
28
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
62
mg
16
%
Fosfor
197
mg
20
%
Selenium
9
µg
13
%
Zink
2
mg
13
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag