Wat eten we vandaag?! Nou, wat denk je van deze super lekkere bloemkool-broccoli ovenschotel met gehakt?
Lekker met een dakje van aardappel-kaaspuree met bieslook en een heerlijke kerriesaus voor over de bloemkool, broccoli en het gehakt. 25 minuutjes de oven in en smullen maar!
Ik denk dat deze bloemkool-broccoli ovenschotel met gehakt toch wel een van de favoriete ovenschotels van Patrick en mij is. Ook goede vriend Hilco, die gisteravond spontaan op bezoek kwam, vond deze ovenschotel ook wel heel erg lekker. Dus speciaal voor hem plaats ik dit recept een dagje eerder dan gepland, zodat hij het thuis ook kan maken.
Zo jammer dat Sophie sinds haar 4e de ‘oorlog’ verklaard aan broccoli, terwijl ze het van baby af aan altijd wel at en erg lekker vond. Nu weigert ze deze super lekkere schotel te eten zonder ook maar enigszins te proeven. Super jammer natuurlijk, want ik weet 100% zeker dat ze het wel lust. Pfff, kleuters! Zal vast ooit wel een keertje goed komen….denk ik….
Maar goed, voor de broccoli en bloemkool fan? Ben je benieuwd naar ons recept? Lees dan snel verder.
Bloemkool-broccoli ovenschotel met gehakt
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels
- 1 kleine bloemkool
- 1 klein struikje broccoli
- 1 grote rode ui
- 3 lente-uitjes
- 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
- 500 gram rundergehakt
- 150 ml lactosevrije melk
- 30 gram lactosevrije boter of margarine
- 100 gram geraspte hard Hollandse kaas
- 15 gram fijngeknipte verse bieslook
- 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
- 250 gram alpro cuisine kookroom
- 2,5 eetlepels kerriepoeder
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes en kook deze in ruim water in zo'n 5 minuten beetgaar.
- Schil intussen de aardappels en kook ze in ruim water met wat zout in zo'n 15 tot 20 minuten gaar.
- Terwijl de aardappels koken, kun je de rode ui snipperen. Snijd daarna de knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd vervolgens de lente-uitjes in ringetjes.
- Hak de bladpeterselie fijn en knip de bieslook in stukjes. Zet beide even apart.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de rode ui met de knoflook. Voeg daarna het gehakt toe en bak dit rul. Zet het geheel even aan de kant.
- Schenk in een kom de Alpro soja kookroom en voeg hier de fijngehakte bladpeterselie, het kerriepoeder en peper en zout naar smaak toe. Roer alles even goed door.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (heteluchtoven)
- De aardappels zullen nu intussen wel gaar zijn. Giet ze af en stoom even droog. Schenk intussen de melk in een steelpannetje en laat aan de kook komen.
- Stamp de aardappels fijn samen met de boter, melk, geraspte kaas, bieslook en wat peper en zout naar smaak.
- Verdeel de bloemkool en broccoli in een grote ovenschaal. Strooi hier de lente-uitjes overheen.
- Schep daarna het gehaktmengels over de bloemkool en broccoli.
- Giet vervolgens de kerrie-roomsaus over het geheel en verdeel dit goed over de schaal.
- Als laatste schep je de aardappel-kaaspuree in de ovenschaal en strijk even glad met een spatel.
- Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat gedurende zo'n 25 minuten goudbruin en gaar worden.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer gluten- en lactosevrije kookinspiratie? Kijk dan ook eens op onze receptenpagina.
Wil je vanaf nu als eerste onze recepten ontvangen in je inbox? Schrijf je dan in op ons blog onderaan de homepage en mis vanaf nu niets meer!