Een super heerlijke ovenschotel met bloemkool, broccoli, gehakt, lente-uitjes en aardappel-kaaspuree.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 30 minutenminuten
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 55 minutenminuten
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 8personen
Ingrediënten
1kgkruimige aardappels
1kleinebloemkool
1kleinstruikje broccoli
1groterode ui
3lente-uitjes
1bolletjeChinese knoflookof 2 teentjes
500gramrundergehakt
150mllactosevrije melk
30gramlactosevrije boter of margarine
100gramgeraspte hard Hollandse kaas
15gramfijngeknipte verse bieslook
2eetlepelsfijngehakte bladpeterselie
250gramalpro cuisine kookroom
2,5eetlepelskerriepoeder
peper en zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes en kook deze in ruim water in zo'n 5 minuten beetgaar.
Schil intussen de aardappels en kook ze in ruim water met wat zout in zo'n 15 tot 20 minuten gaar.
Terwijl de aardappels koken, kun je de rode ui snipperen. Snijd daarna de knoflook zo fijn mogelijk.
Snijd vervolgens de lente-uitjes in ringetjes.
Hak de bladpeterselie fijn en knip de bieslook in stukjes. Zet beide even apart.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de rode ui met de knoflook. Voeg daarna het gehakt toe en bak dit rul. Zet het geheel even aan de kant.
Schenk in een kom de Alpro soja kookroom en voeg hier de fijngehakte bladpeterselie, het kerriepoeder en peper en zout naar smaak toe. Roer alles even goed door.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (heteluchtoven)
De aardappels zullen nu intussen wel gaar zijn. Giet ze af en stoom even droog. Schenk intussen de melk in een steelpannetje en laat aan de kook komen.
Stamp de aardappels fijn samen met de boter, melk, geraspte kaas, bieslook en wat peper en zout naar smaak.
Verdeel de bloemkool en broccoli in een grote ovenschaal. Strooi hier de lente-uitjes overheen.
Schep daarna het gehaktmengels over de bloemkool en broccoli.
Giet vervolgens de kerrie-roomsaus over het geheel en verdeel dit goed over de schaal.
Als laatste schep je de aardappel-kaaspuree in de ovenschaal en strijk even glad met een spatel.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat gedurende zo'n 25 minuten goudbruin en gaar worden.
Opmerkingen
Heb je een beetje van deze heerlijke ovenschotel met bloemkool en broccoli over? Geen probleem! Dit gerecht kun je namelijk makkelijk invriezen. Even goed af laten koelen in de ovenschaal en daarna kun je het zo in een plastic bakje overscheppen.Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey