Andijvie ovenschotel met spekjes en rundersaucijzen

Afgelopen week had ik enorm trek in andijvie. Niet zo vreemd, want het is een van mijn favoriete groenten. Alleen wilde ik er dit keer eens iets anders mee doen dan wat we normaal thuis eten. Gewoon gekookt met aardappels en een balletje gehakt, of zoals laatst de andijvie stamppot met knolselderij. Nu heb ik een tijdje terug al een heerlijke ovenschotel met rode bieten gemaakt, eentje met witlof en ham en kaas en niet te vergeten de spinazie ovenschotel met gehakt. Dus je raad het al, het moest een ovenschotel worden. Dat is deze heerlijke andijvie ovenschotel met spekjes en rundersaucijzen geworden. Echt om je vingers bij af te likken zo lekker!

In dit recept heb ik de andijvie 5 minuutjes voorgekookt. Dat vinden wij persoonlijk wat lekkerder. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om rauwe andijvie te nemen. Snijd in dat geval de andijvie in wat smallere repen.

Let op! Deze ovenschotel is niet lactosevrij zoals jullie van ons gewend zijn. Sophie verdraagt sinds kort namelijk weer lactose! Daarover binnenkort meer.

Al trek gekregen in dit lekkere glutenvrije ovengerecht?! Je vind ons recept hieronder!

 



Andijvie ovenschotel met spekjes en rundersaucijzen

Een heerlijke verrassende variatie op de klassieke stamppot andijvie is deze super lekkere andijvie ovenschotel met spekjes en runderworstjes.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Hollands
Voorbereidingstijd 25 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingredi├źnten

  • 1200 gram kruimige aardappels
  • 500 gram andijvie
  • 4 rundersaucijzen
  • 240 gram rookspekjes
  • 2 sjalotjes
  • 165 gram roomkaas met knoflook en kruiden boursin
  • geraspte kaas
  • 1 eetlepel mosterd
  • 15 gram boter of margarine
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Schil de aardappels en snijd ze in 4 stukken. Kook de aardappel in ruim water met wat zout in ongeveer 10 tot 15 minuten gaar. De kooktijd is afhankelijk van het soort aardappel en de grootte.

  2. Snijd de andijvie in repen van ongeveer 1 cm breed. Je kunt ook natuurlijk een zak voorgesneden andijvie nemen. Kook de andijvie met een klein beetje water en wat zout zo'n 5 minuten.

  3. Bak de runderworstjes in wat boter of margarine rondom bruin. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn, want ze gaan straks nog de oven in.

  4. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  5. Snipper intussen de sjalotjes.

  6. Fruit in een koekenpan de sjalotjes. Voeg na ongeveer 2 minuten de rookspekblokjes erbij. Bak de spekblokjes rondom bruin.

  7. Schep de sjalotjes en spekblokje op keukenpapier en laat even uitlekken.

  8. Stamp de aardappel fijn samen met de roomkaas met knoflook en kruiden, mosterd en een klontje boter.

  9. Roer de andijvie, spekblokjes en sjalotjes door de aardappels.

  10. Schep de andijvie stammpot in een ovenschaal en strooi er royaal de geraspte kaas overheen. Leg de runderworstjes bovenop de andijvie ovenschotel.

  11. Zet de andijvie ovenschotel in het midden van de oven gedurende zo'n 10 tot 15 minuten totdat de kaas mooi gesmolten en licht goudbruin is.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie

Meer glutenvrije ovengerechten zoals deze andijvie ovenschotel met rundersaucijzen vind je op onze pagina met ovenschotels.



Volgen jullie ons ook al op Facebook en Instagram?

1 thought on “Andijvie ovenschotel met spekjes en rundersaucijzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code